Іноді за незвичайними назвами ховаються найпростіші страви. Як в цьому випадку. Салат Коул слоу є дрібно нашатковану капусту, заправлену сметанним соусом.
Багато хто звик, що салати з капусти повинні бути солоними, гострими, з кислинкою. Салат Коул слоу має ніжний, солодкуватий смак. Соус для нього можна готувати зі сметани, кефіру, майонезу. Для смаку до цих інгредієнтів додають мед, гірчицю, цукор, лимонний сік, яблучний оцет.
Салат Коул слоу
Класичний варіант салату готується з молодою білокачанної капусти і моркви. Але господиня завжди може внести різноманітність, додавши в салат консервовану кукурудзу, кисло-солодкі яблука або свіжі огірки. Але їх потрібно класти трохи, адже основний інгредієнт – капуста, і вони не повинні перебивати її смак.
приготування салату з покроковими фото
Складові:
- капуста білокачанна з зеленим листям – 1 маленький качан;
- морквина соковита – 1 шт .;
- огірок свіжий невеликий – 1 шт .;
- сметана 20% – 50 г;
- гірчиця – 15 г;
- майонез полегшений – 50 г;
- зелень петрушки – кілька молодих гілочок;
- перець білий – щіпка;
- сіль за смаком;
- цукор – 10 г;
- оцет – 1 ч. л.
Процес приготування:
Капусту тонко нашаткуйте. Видаляйте відразу ж потовщення на листках. Складіть у велику миску.
Трохи посоліть. Акуратно пам’ятайте її руками, щоб вона стала м’якше, але не перетворилася на місиво. Натріть на корейській тертці моркву тонкою соломкою і складіть в миску з капустою.
Такий же соломкою поріжте свіжий огірок.
Всі овочі перемішайте.
Приготуйте салатну заправку. Для цього в широку чашку складіть майонез, цукор, сметану, гірчицю і перець. Сіль не додавайте, так як вона вже є в капусті.
Перемішайте соус вилочкою до однорідного стану. Залийте їм капустяний салат.
Перемішайте, додавши трохи оцту. Він повинен лише надати салату пікантності, але не домінувати над основною заправкою.
Додайте порізану петрушку.
Салат Коул слоу знову акуратно перемішайте і тут же подавайте до столу.