Картопля в духовці рецепт з часником



Іноді найпростіші і невигадливі страви виявляються смачними і корисними. Рецептів страв з картоплі існує безліч, але сьогодні хотілося б виділити один рецепт, який є паличкою-виручалочкою в нашій родині – картопля запечена в духовці. Звичайно, ви можете додати в дане блюдо і м’ясо, гриби, овочі, але тоді процес приготування збільшиться і вже це блюдо можна буде назвати стравою на швидку руку. Так що будемо готувати красиву рум’яну картоплю в духовці з ароматним маслом. Даний картопля також можна назвати: картопля по-селянськи, але незалежно від того, як ви назвете це блюдо з картоплі, воно було, є і буде смачним і ситним.

Рум’яна картопля в духовці

Картопля в духовці рецепт

Для того щоб приготувати смачну картоплю в духовці вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

Складові:

  • Картопля – 0,5 кг,
  • Рослинна олія (рафінована) – 50 мл,
  • Часник 4 – 5 зубчиків,
  • Сіль за смаком,
  • Чорний і червоний мелений перець за 1 щіпці,
  • Універсальна приправа для картоплі – ½ ч. Ложки,
  • Соєвий соус – 1 ст. ложка,
  • Паприка мелена за смаком,
  • Вода для варіння картоплі.

Процес приготування:

Картопля в духовціДля початку потрібно відібрати невеликий картопля, хоча можна вибрати і великий, але тоді для швидкості приготування потрібно буде розрізати його на кілька частин. Обраний картоплю треба очистити, промити, по потребі порізати на кілька частин.

Картопля в духовці Потім перекладаємо промитий картопля в каструлю і заливаємо окропом, додаємо сіль і варимо ще хвилин 10 після закипання. Зливаємо воду з відвареної картоплі і розкладаємо його в глибоке деко.

Картопля в духовці запечена з часникомТепер приготуємо ароматне масло зі спеціями і часником. Для цього в невелику чашечку наливаємо рослинне масло, бажано брати рафіновану олію, хоча любителям ароматного масла (нерафінованої) годі й змінювати свої звички і використовувати улюблений сорт. Очищені зубчики часнику пропускаємо через чеснокодавку і додаємо в масло. Туди ж додаємо трохи солі, але пам’ятайте, що ми вже солили воду, в якій варили картоплю. Додаємо мелений перець, я вибрала червоний і чорний перець, а ще насипала трохи універсальної приправи для картоплі і додала трохи меленої паприки для кольору і аромату. Не забуваємо додати трохи соєвого соусу, він мені подобається, так як додає незвичайний смак картоплі.

Тепер потрібно ретельно перемішати масло і полити їм картоплю, яку вже поклали в глибоке деко. Акуратно встряхиваем деко, щоб масло обволокло вся картопля і просочило своїм ароматом спецій і часнику. Залишилося відправити лист з підлозі готової картоплею в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 15 – 20 хвилин. За цей час ваш картопля стане золотистим.

Картопля в духовці рецептТакож хотілося сказати, що я іноді перевертаю картопля, для того щоб він пропікся рівномірно і придбав рівний «загар». Подавала я смачну і ароматну запечену картоплю з маринованими грибами і овочами, хоча і з смаженим м’ясом таку картоплю буде поєднуватися ідеально.

Автор рецепта і фото – Славяна.

Приємного вам апетиту і хороших рецептів!

Молода картопля в духовціРецепт картоплі в мундирі в духовці – >>