Іноді найпростіші і невигадливі страви виявляються смачними і корисними. Рецептів страв з картоплі існує безліч, але сьогодні хотілося б виділити один рецепт, який є паличкою-виручалочкою в нашій родині – картопля запечена в духовці. Звичайно, ви можете додати в дане блюдо і м’ясо, гриби, овочі, але тоді процес приготування збільшиться і вже це блюдо можна буде назвати стравою на швидку руку. Так що будемо готувати красиву рум’яну картоплю в духовці з ароматним маслом. Даний картопля також можна назвати: картопля по-селянськи, але незалежно від того, як ви назвете це блюдо з картоплі, воно було, є і буде смачним і ситним.
Рум’яна картопля в духовці
Для того щоб приготувати смачну картоплю в духовці вам будуть потрібні наступні інгредієнти:
Складові:
- Картопля – 0,5 кг,
- Рослинна олія (рафінована) – 50 мл,
- Часник 4 – 5 зубчиків,
- Сіль за смаком,
- Чорний і червоний мелений перець за 1 щіпці,
- Універсальна приправа для картоплі – ½ ч. Ложки,
- Соєвий соус – 1 ст. ложка,
- Паприка мелена за смаком,
- Вода для варіння картоплі.
Процес приготування:
Для початку потрібно відібрати невеликий картопля, хоча можна вибрати і великий, але тоді для швидкості приготування потрібно буде розрізати його на кілька частин. Обраний картоплю треба очистити, промити, по потребі порізати на кілька частин.
Потім перекладаємо промитий картопля в каструлю і заливаємо окропом, додаємо сіль і варимо ще хвилин 10 після закипання. Зливаємо воду з відвареної картоплі і розкладаємо його в глибоке деко.
Тепер приготуємо ароматне масло зі спеціями і часником. Для цього в невелику чашечку наливаємо рослинне масло, бажано брати рафіновану олію, хоча любителям ароматного масла (нерафінованої) годі й змінювати свої звички і використовувати улюблений сорт. Очищені зубчики часнику пропускаємо через чеснокодавку і додаємо в масло. Туди ж додаємо трохи солі, але пам’ятайте, що ми вже солили воду, в якій варили картоплю. Додаємо мелений перець, я вибрала червоний і чорний перець, а ще насипала трохи універсальної приправи для картоплі і додала трохи меленої паприки для кольору і аромату. Не забуваємо додати трохи соєвого соусу, він мені подобається, так як додає незвичайний смак картоплі.
Тепер потрібно ретельно перемішати масло і полити їм картоплю, яку вже поклали в глибоке деко. Акуратно встряхиваем деко, щоб масло обволокло вся картопля і просочило своїм ароматом спецій і часнику. Залишилося відправити лист з підлозі готової картоплею в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 15 – 20 хвилин. За цей час ваш картопля стане золотистим.
Також хотілося сказати, що я іноді перевертаю картопля, для того щоб він пропікся рівномірно і придбав рівний «загар». Подавала я смачну і ароматну запечену картоплю з маринованими грибами і овочами, хоча і з смаженим м’ясом таку картоплю буде поєднуватися ідеально.
Автор рецепта і фото – Славяна.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!
Рецепт картоплі в мундирі в духовці – >>