Салат з морською капустою і консервованою кукурудзою – це легкий і вітамінний салатик, з приємною ноткою свіжості і літнім ароматом. Після зимових салатів зі звичайною білокачанної капустою, морквою або буряком, цей рецепт – просто знахідка.
Взагалі, морська капуста (ламінарія) однозначно варто того, щоб її регулярно включати в свій раціон. Вона багата на корисні мікро- і макроелементами, і, звичайно ж, йодом, який так нам необхідний. Тим більше, що з водоростями можна приготувати безліч цікавих страв, наприклад – вегетаріанську вуха і навіть салат «Мімоза»!
Морську капусту для такої страви (нашого салату) можна взяти будь-яку – просто мариновану або ж ту, яка продається в кампанії з іншими овочами. Я взяла морську капусту з селерою і морквою.
Складові:
- морська капуста -150 г
- цибулина фіолетова – 1 невелика
- кукурудза консервована – півбанки
- яблучний оцет – 3 ст.л.
- огірок – 1 великий
- зелена цибуля – кілька пір’я
- суміш перців, сіль – за смаком
- рослинне масло для заправки
Салат з морською капустою – пісний:
Насамперед очистила і нарізала цибулину.
Замаринувати її в яблучному оцті.
А поки цибуля маринувався, приготувала інші продукти.
У салатник виклала морську капусту. Я її не зміліла, але ви дивіться самі.
Далі кинула кукурудзу.
Дрібними кубиками нарізала свіжий огірочок.
І потім насекла пір’я зеленої цибулі.
Виклала вже замаринувати до цього часу цибулю.
Змолола суміш перців (ах цей аромат свежемолотого перцю!).
Зовсім трохи підсолила, заправила гарбузовим маслом і перемішала.
Ось і все, смачний і вітамінний салат готовий!
Смачного!