Салат з морської капусти, з кукурудзою і огірком

Салат з морською капустою і консервованою кукурудзою – це легкий і вітамінний салатик, з приємною ноткою свіжості і літнім ароматом. Після зимових салатів зі звичайною білокачанної капустою, морквою або буряком, цей рецепт – просто знахідка.

Салат з морською капустою

Взагалі, морська капуста (ламінарія) однозначно варто того, щоб її регулярно включати в свій раціон. Вона багата на корисні мікро- і макроелементами, і, звичайно ж, йодом, який так нам необхідний. Тим більше, що з водоростями можна приготувати безліч цікавих страв, наприклад – вегетаріанську вуха і навіть салат «Мімоза»!

Морську капусту для такої страви (нашого салату) можна взяти будь-яку – просто мариновану або ж ту, яка продається в кампанії з іншими овочами. Я взяла морську капусту з селерою і морквою.

Складові:

  • морська капуста -150 г
  • цибулина фіолетова – 1 невелика
  • кукурудза консервована – півбанки
  • яблучний оцет – 3 ст.л.
  • огірок – 1 великий
  • зелена цибуля – кілька пір’я
  • суміш перців, сіль – за смаком
  • рослинне масло для заправки

Салат з морською капустою – пісний:

Насамперед очистила і нарізала цибулину.

Червона цибуля

Замаринувати її в яблучному оцті.

А поки цибуля маринувався, приготувала інші продукти.

У салатник виклала морську капусту. Я її не зміліла, але ви дивіться самі.

Морська капуста

Далі кинула кукурудзу.

Дрібними кубиками нарізала свіжий огірочок.

І потім насекла пір’я зеленої цибулі.

Зелена цибуля

Виклала вже замаринувати до цього часу цибулю.

Змолола суміш перців (ах цей аромат свежемолотого перцю!).

Зовсім трохи підсолила, заправила гарбузовим маслом і перемішала.

Ось і все, смачний і вітамінний салат готовий!

Смачного!