Салат з молодої капусти з кукурудзою



Сезон молодий білокачанної капусти недовгий, тому необхідно встигнути насолодитися цим соковитим і хрустким овочем по максимуму. Як це зробити? Відповідь проста – часто і багато готувати смачні і корисні салати. Такі як, наприклад, салат «Форель», який хоч і зобов’язаний своєю назвою яскравих кольорів входять в його склад інгредієнтів (морквині і солодкої кукурудзи), але головна принада його все ж полягає в хрусткою молодий капусті. Саме вона грає в цьому вдалому овочевому поєднанні головну роль. Приготуємо і ми свами салат з молодої капусти і кукурудзи.

Салат з молодої капусти, моркви і кукурудзи

"Форель"

Салат з молодої капусти

рецепт салату з капустою і кукурудзою

Складові:

Салат з капусти інгредієнти

Для салату:

  • молода білокачанна капуста – 1 невеликий качан,
  • солодка консервована кукурудза – 150 грам,
  • морква – 1 шт.,
  • зелень кропу – 1 пучок,
  • сіль – 2-3 щіпки.

Для заправки:

  • яблучний оцет (6%) – 1 столова ложка,
  • часник – 2-3 зубчики,
  • рослинне масло – 50 мл.

Процес приготування:

Молоду капусту нарізати тонкою соломкою. Можна це зробити і гострим ножем, але зручніше, а найголовніше – швидше, буде скористатися спеціальним пристосуванням для шинкування.

Молода капуста соломкою

Присипати подрібнений овоч сіллю і ретельно прим’яти руками. Капуста після цього повинна стати набагато м’якше і навіть злегка пустити сік. Морква очистити від шкірки, натерти на крупній тертці і додати в салат. Звичайно, краще використовувати солодку і соковиту молоду моркву, але якщо у вас її немає, то підійде і стара.

Капуста морква для салату

Кріп промити в проточній воді, обсушити і дрібно порубати ножем. Разом з процеженной від рідини кукурудзою закласти зелень до сполучені овочам.

Капуста з кукурудзою

Для заправки салату з молодої капусти видавити через прес часник і додати його до суміші рослинного масла і яблучного оцту.

Яблучний оцет часник для заправки

Вилити заправку до овочів і старанно, але акуратно їх перемішати.

Заправка до овочів

Дати салату постояти 10-15 хвилин і з апетитом з’їсти в якості холодної закуски перед основною стравою, отримуючи задоволення від кожної з’їденої ложки.

Салат з капустою і кукурудзою

Автор рецепта і фото: Світлана Сорока