Сезон молодий білокачанної капусти недовгий, тому необхідно встигнути насолодитися цим соковитим і хрустким овочем по максимуму. Як це зробити? Відповідь проста – часто і багато готувати смачні і корисні салати. Такі як, наприклад, салат «Форель», який хоч і зобов’язаний своєю назвою яскравих кольорів входять в його склад інгредієнтів (морквині і солодкої кукурудзи), але головна принада його все ж полягає в хрусткою молодий капусті. Саме вона грає в цьому вдалому овочевому поєднанні головну роль. Приготуємо і ми свами салат з молодої капусти і кукурудзи.
Салат з молодої капусти, моркви і кукурудзи
"Форель"
рецепт салату з капустою і кукурудзою
Складові:
Для салату:
- молода білокачанна капуста – 1 невеликий качан,
- солодка консервована кукурудза – 150 грам,
- морква – 1 шт.,
- зелень кропу – 1 пучок,
- сіль – 2-3 щіпки.
Для заправки:
- яблучний оцет (6%) – 1 столова ложка,
- часник – 2-3 зубчики,
- рослинне масло – 50 мл.
Процес приготування:
Молоду капусту нарізати тонкою соломкою. Можна це зробити і гострим ножем, але зручніше, а найголовніше – швидше, буде скористатися спеціальним пристосуванням для шинкування.
Присипати подрібнений овоч сіллю і ретельно прим’яти руками. Капуста після цього повинна стати набагато м’якше і навіть злегка пустити сік. Морква очистити від шкірки, натерти на крупній тертці і додати в салат. Звичайно, краще використовувати солодку і соковиту молоду моркву, але якщо у вас її немає, то підійде і стара.
Кріп промити в проточній воді, обсушити і дрібно порубати ножем. Разом з процеженной від рідини кукурудзою закласти зелень до сполучені овочам.
Для заправки салату з молодої капусти видавити через прес часник і додати його до суміші рослинного масла і яблучного оцту.
Вилити заправку до овочів і старанно, але акуратно їх перемішати.
Дати салату постояти 10-15 хвилин і з апетитом з’їсти в якості холодної закуски перед основною стравою, отримуючи задоволення від кожної з’їденої ложки.
Автор рецепта і фото: Світлана Сорока