Пропонуємо вам приготувати оригінальний салат з відвареної яловичини. Цей салат цікавий, в першу чергу, незвичайним поєднанням інгредієнтів (м’ясо яловичини, зелені яблука, китайська капуста і свіжі огірки), що створює неповторний, ні з чим незрівняний смак. Так само слід зазначити, що в процесі приготування абсолютно не використовується майонез. Для заправки салату використовується соняшникова олія і сік лимона, який підкреслює індивідуальні смакові особливості страви. Відсутність майонезу робить це блюдо привабливим для прихильників здорового харчування. Ще однією незаперечною перевагою такого перекусу є насиченість його вітамінами і корисними мікроелементами, якими рясніють і яблука, і горіхи, і часник, і, безумовно, сік лимона. Без зайвих перебільшень можна стверджувати, що це неординарне блюдо, яке втамує відчуття голоду і здивує вас оригінальним вишуканим смаком.
Салат з яловичини з яблуком і огірком
Складові:
- 300 гр. відвареної яловичини (без яловичини можна використовувати куряче філе),
- 300 гр. свіжих огірків,
- трохи китайської капусти,
- 2 зелені яблука,
- 100 гр. волоських горіхів,
- 70 гр. соняшникової олії,
- 70 гр. соку лимона,
- 3-4 зубчики часнику,
- Сіль і перець за смаком.
Процес приготування:
Отже, слідуючи наведеному вище списку, підготуємо всі необхідні інгредієнти. Яловичину можна відварити заздалегідь, тоді час приготування страви складе не більше 20 хвилин.
Овочі і фрукти, а саме: огірки, капусту та яблука слід промити в проточній воді. Волоські горіхи злегка обсмажити для додання їм хрускоту.
Огірки нарізати кубиками середньої величини. Огіркову шкірку краще попередньо очистити, щоб можлива її гіркоту не вплинуло на смак салату.
Відокремивши кілька листя китайської капусти разом з жорстким підставою, так само наріжте їх кубиками. Яблука очистіть від шкірки з метою додання салату більш ніжно смаку. Очищені яблука наріжте кубиками так само як огірки і капусту. Правильніше буде вибрати плоди кисло-солодкого сорту, тоді блюдо придбає особливу свіжість.
Уже нарзанні інгредієнти складіть у спільний посуд, додайте до них відварне яловиче (або куряче) м’ясо, нарізане так само кубиками.
Далі потрібно додати в салат дрібно нарубані (але не до стану пилу) волоські горіхи. Замість волоських можна використовувати і інші горіхи, наприклад, арахіс або фундук.
Після того, як додані горіхи, всі компоненти салату слід ретельно перемішати.
Для заправки використовуйте суміш, що складається з рослинного масла і соку лимона в пропорціях, зазначених в рецепті. Через прес видавіть в цю суміш три – чотири зубчики часнику. Далі посоліть, поперчіть за смаком і добре перемішайте отриману масу.
Салат слід заправляти відразу, щоб яблука не встигли потемніти.
Зауважимо, що даний продукт може подаватися, як самостійну страву, а так само може стати прекрасним доповненням до будь-якого гарніру.
Смачного!