Шашлик із курки в духовці на шпажках

Шашлик із курки вдома

Домашній рецепт закуски з курячого філе в духовій шафі. Смачна страва, по-літньому варіанту запікання м’яса на шпажках. Саме цю закуску, ми і будемо готувати сьогодні за кроками з фото. Курячий шашличок, це швидкий спосіб приготувати смачне частування з грудки, не виходячи на природу, в погану погоду. Усе робиться швидко і просто, замаринували м’ясо, запекли в грубці, на все йде не більш ніж година, приступаємо

Інгредієнти

  • Філе подвійне – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Бамбукові шпажки – 7-10 шт.

Маринад

  • Олія оливкова або олія рослинна – 4 столових л.
  • Лимонний сік – 1 ст. Л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Орегано – 1 чайна. Л.
  • Перець чорний, базилік, коріандр по – 0,5 ч. Л. Л.
  • Сіль – 1 ч. Ложка

Соус для шашлику за бажанням

Дзадзікі – традиційна грецька, холодна соус-закуска, традиційна грецька соус-закуска

  • Грецький йогурт – 250 грам (або будь-який густий не солодкий)
  • Огірок – середньої величини
  • Часник – 1 зуб.
  • Лимонний сік – 1 ст. Ложка
  • Зелень – будь-яка (петрушка, кріп, кінза)
  • Сіль, перець мелений – за смаком
  • Олія – 1 столова. Л.

Рецепт шашлику з курки

Готуємо маринад для рецепта - шашлик із курки

Змішуємо спеції для маринаду

Робимо маринад для курячого шашличка

Змішуємо олію, лимонний сік, сіль, перець, трави і роздавлений часник

Ріжемо куряче філе під шашлик

Ріжемо філе на середні шматки, дрібнити не варто, складаємо в миску з маринадом

Перемішуємо м'ясо з маринадом

Накриваємо шашлик із курки плівкою і ставимо в холодильник

Добре перемішуємо руками, змащуючи кожен шматочок, затягуємо плівкою, ставимо шашлик маринуватися в холодильник на 2 години

Заливаємо шпажки водою

Заливаємо шпажки холодною водою

Ріжемо болгарський перець

Ріжемо перчик, баклажан, цибулю, на квадратики

Ріжемо баклажан на кубики

Ріжемо червону цибулю

Додаємо в овочі спеції

Додаємо сіль, перець, трошки олії, перемішуємо

Нанизуємо грудку на шпажки, формуємо шашлик із курки

Шашлик вийшов у кількості 8 штук

Грудка замаринувалася, формуємо курячий шашлик. Чергуємо філе з овочами, в рівній кількості, у мене вийшло 8 шпажок

Попередньо розігріваємо духовку, температура – 200 градусів

Відправляємо курячий шашлик у духовку

Шашлик із курки запікається в духовці

Розміщуємо шашлик із курки на решітці ближче до верху, увімкніть гриль, якщо є, під решітку ставимо деко, в яке буде капати сік

Запікаємо по 10 хв. З кожного боку, температура – 200°C

Чистимо огірки для соусу для шашличка

Поки запікається шашличок, робимо для нього грецький соус – дзадзікі

Чистимо огірок, ріжемо вздовж і вишкрібаємо ложечкою, серцевину з насінням, вона не потрібна, в ній багато рідини

Тремо огірок на тертці, віджимаємо

Огірок тремо на дрібній тертці, віджимаємо через сито

Складаємо в миску зелень, перець, сік лимона, йогурт

Свіжоприготований соус під шашлик готовий

Подрібнюємо зелень, давимо часник, додаємо ложку соку лимона, перець, олію, йогурт, огірки, солимо, перемішуємо, соус готовий

Курячий шашлик у духовці готовий

Вживаємо шашлик, з грецьким соусом і свіжим салатом

Час приготування минув, дістаємо шашлик із курки з духовки, він повністю готовий

Подаємо шашлик із грецьким соусом і свіжими овочами, можна додати легке картопляне пюре на гарнір

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *