Домашній рецепт закуски з курячого філе в духовій шафі. Смачна страва, по-літньому варіанту запікання м’яса на шпажках. Саме цю закуску, ми і будемо готувати сьогодні за кроками з фото. Курячий шашличок, це швидкий спосіб приготувати смачне частування з грудки, не виходячи на природу, в погану погоду. Усе робиться швидко і просто, замаринували м’ясо, запекли в грубці, на все йде не більш ніж година, приступаємо
Інгредієнти
- Філе подвійне – 1 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Цибуля червона – 1 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Бамбукові шпажки – 7-10 шт.
Маринад
- Олія оливкова або олія рослинна – 4 столових л.
- Лимонний сік – 1 ст. Л.
- Часник – 2 зубчики
- Орегано – 1 чайна. Л.
- Перець чорний, базилік, коріандр по – 0,5 ч. Л. Л.
- Сіль – 1 ч. Ложка
Соус для шашлику за бажанням
Дзадзікі – традиційна грецька, холодна соус-закуска, традиційна грецька соус-закуска
- Грецький йогурт – 250 грам (або будь-який густий не солодкий)
- Огірок – середньої величини
- Часник – 1 зуб.
- Лимонний сік – 1 ст. Ложка
- Зелень – будь-яка (петрушка, кріп, кінза)
- Сіль, перець мелений – за смаком
- Олія – 1 столова. Л.
Рецепт шашлику з курки
Робимо маринад для курячого шашличка
Змішуємо олію, лимонний сік, сіль, перець, трави і роздавлений часник
Ріжемо філе на середні шматки, дрібнити не варто, складаємо в миску з маринадом
Добре перемішуємо руками, змащуючи кожен шматочок, затягуємо плівкою, ставимо шашлик маринуватися в холодильник на 2 години
Заливаємо шпажки холодною водою
Ріжемо перчик, баклажан, цибулю, на квадратики
Додаємо сіль, перець, трошки олії, перемішуємо
Грудка замаринувалася, формуємо курячий шашлик. Чергуємо філе з овочами, в рівній кількості, у мене вийшло 8 шпажок
Попередньо розігріваємо духовку, температура – 200 градусів
Розміщуємо шашлик із курки на решітці ближче до верху, увімкніть гриль, якщо є, під решітку ставимо деко, в яке буде капати сік
Запікаємо по 10 хв. З кожного боку, температура – 200°C
Поки запікається шашличок, робимо для нього грецький соус – дзадзікі
Чистимо огірок, ріжемо вздовж і вишкрібаємо ложечкою, серцевину з насінням, вона не потрібна, в ній багато рідини
Огірок тремо на дрібній тертці, віджимаємо через сито
Подрібнюємо зелень, давимо часник, додаємо ложку соку лимона, перець, олію, йогурт, огірки, солимо, перемішуємо, соус готовий
Час приготування минув, дістаємо шашлик із курки з духовки, він повністю готовий
Подаємо шашлик із грецьким соусом і свіжими овочами, можна додати легке картопляне пюре на гарнір