Шашлик із курячого філе з овочами в духовці
Шашлички з курки, хороший літній варіант закуски в домашніх умовах. Цей спосіб приготування курячого частування, прийшов на заміну традиційному на мангалі. Бо не завжди є можливість вибратися на природу і посмажити м’ясо, а якщо ви любите шашличок, то що тоді робити. На цей випадок є безпрограшний варіант, приготувати його вдома на шпажках, чим ми зараз і займемося, дотримуючись докладного опису з фото
Інгредієнти
- Куряче філе, грудка – 3 шт.
- Болгарський перець – 1-2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Приправа для курки – 1 ст. Ложка
- Часник – 3 зубчики
- Лимонний сік – 2 столові л.
- Мед – 2 чайні л.
- Соєвий соус – 2-3 ст. Л. (полити в кінці, за бажанням)
- Сіль, чорний перець – за смаком
- Олія – 3 ст. Ложки
- Шпажки – 6-8 шт
Рецепт курячого шашлику на шпажках
Промите під водою м’ясо, ріжемо на порційні шматочки
Готуємо маринад: З’єднуємо в посуді рослинну олію, курячу приправу, сіль, перець, мед, лимонний сік, давимо часник, перемішуємо
Отриманою сумішшю, заливаємо курячу грудку
Ретельно перемішуємо, накриваємо кришкою або плівкою, відправляємо шашлик із курки в холодильник на 2-3 години
Що довше маринуватиметься м’ясо, то шашлик буде смачнішим
Заливаємо шпажки холодною водою на – 30 хв.
Починаємо нанизувати шашлички, я роблю кілька варіантів, перший без прошарків
Другий варіант із прошарками болгарського перцю
Третій з перцем і ріпчастою цибулею
Чергуйте м’ясо на шпажках, на ваш розсуд
Прокладати шматочки можна чим завгодно, ананасом, яблуками, грушею, або навіть картоплею, порізавши її тонкими скибочками
Готові шпажки, розкладаємо по формі для випікання, або на деку
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку, на – 20 хвилин з одного боку
Виймаємо форму, перевертаємо шашличок на інший бік, і ставимо назад, ще на – 15 хв.
Час запікання минув, курячий шашлик готовий, викладаємо на тарілки, подаємо до столу, смачне і ніжне м’ясо, припаде до смаку вашим близьким і гостям
Наприкінці приготування, перед подачею на стіл, я поливаю м’ясо соєвим соусом, у моїй сім’ї його люблять, якщо ви так не робили, то раджу спробувати, вам повинно сподобається