Шашлик в духовці



Смачний і соковитий шашлик – улюблене блюдо багатьох м’ясоїдів. Адже це не тільки частування, а й певна атмосфера: багаття, запах диму, спілкування з близькими і друзями, … Але що робити, якщо до теплої пори ще далеко, а покуштувати запечене м’ясо в маринаді хочеться вже зараз? Або якщо сильний вітер і дощ не дають можливості підготувати правильний багаття для шашлику? Вихід з таких ситуацій дуже простий: приготуйте шашлик в духовці зі свинини гірчично-медовому маринаді прямо на деку! Аромату диму у такої страви не буде, але в цілому вийде дуже смачно!

Шашлик в духовці в гірчично-медовому соусі

Шашлик в духовці

Для приготування шашликів в духовці вам знадобляться міні-шампури – бамбукові палички шпажки, загострені з одного боку. Також стане в нагоді фольга для запікання, глибока форма для випічки або лист для духовки.

як приготувати шашлик в духовці на шпажках

Складові:

Шашлик в духовці інгредієнти

  • свинина – 1 кг,
  • ріпчаста цибуля 2-3 шт.,
  • помідори 2-3 шт. (Краще брати овочі невеликого діаметра),
  • гірчиця – 1 ст.л.,
  • мед – 1 ст.л.,
  • сіль за смаком,
  • мелений чорний перець – за смаком,
  • рослинне масло – 2 ст.л.

Процес приготування:

На самому початку приготуйте маринад для шашлику. Лук почистіть і наріжте толстенькими кільцями – приблизно 1 см в ширину. Намагайтеся зайвий раз не турбувати шматочки цибулі руками, щоб з них не випали серединки.

Маринад для шашлику

У глибокій тарілці або мисці перемішайте гірчицю, мед, сіль і спеції (мелений чорний горошок або іншу пряність на ваш смак).

Гірчиця мед сіль спеції

Помістіть гірчично-медовий маринад у велику миску або каструлю. М’ясо наріжте шматочками 3 на 3 см і простежте, щоб на них не залишалося зайвих плівок. Шматки свинини викладіть в миску з маринадом і перемішайте руками, щоб соус з меду і гірчиці обволок кожен шматочок.

Гірчично-медовий маринад

У цю ж миску викладіть великі кільця цибулі. Акуратно перемішайте їх з м’ясом так, щоб не роз’єднати частини цибулі. Накрийте миску кришкою і поставте в холодильник – хай м’ясо маринується 4 години і перебирає на себе цибульний аромат.

М'ясо для шашлику цибулю

За півгодини до нанизування шашлику на шпажки дістаньте бамбукові палички і замочіть їх у воді. Сухі палички в духовці можуть обвуглитися, а ось вологі до кінця приготування страви залишаться міцними.

Шашлики на шпажках

Помідори наріжте великими кружечками, по товщині приблизно такими ж, як кільця цибулі. По черзі нанизуйте на вологі бамбукові палички шматочки м’яса, цибулі і помідорів. При цьому кожна шашлична паличка повинна починатися і закінчуватися саме шматочком свинини.

Помідори кружечками цибулю свинина

Налийте рослинне масло на дно сковороди і гарненько прогрійте її на вогні. Викладіть на гарячу сковорідку шашлики і обсмажте їх з 3-4 сторін до рум’яного кольору. Духовку, тим часом, включіть і розігрійте до 180 градусів.

Обсмажені шашлики на сковороді

Вистеліть глибоку форму для запікання фольгою (з запасом), викладіть в неї трохи «схопився» шашлики, зверху накрийте «хвостом» фольги і добре защепіте краю. Поставте форму з шашликами в розігріту духовку і випікайте 30 хвилин. Потім переверніть шашлик в фользі на іншу сторону і пропікаючи ще 30 хвилин.

Шашлик в фользі

У готових шашликів м’ясо буде м’яким, а овочі помітно зменшаться в розмірах і «зменшаться». Проте, обов’язково спробуйте шматочок м’яса на предмет готовності перед подачею на стіл.

Готовий шашлик в духовці

Шашлик в духовці готовий! Це ароматне блюдо в гірчично-медовому маринаді відмінно поєднується з овочевими гарнірами або просто зі свіжими літніми овочами. Смачного!

Шашлик в духовці зі свинини

Як зробити шашлик в духовці зі свинини розповіла Вікторія, рецепт і фото автора.