Картопляний салат з помідорами, фетою і маком



Картопляний салат з помідорами і фетою Французький картопляний салат

Картопляний салат можна назвати окремим напрямком в кулінарії: його готують в Німеччині, Італії, Франції, Китаї, Японії, Росії та Україні і в багатьох інших країнах, при цьому рецепти приготування можуть бути настільки різними, що знайти щось спільне між картопляними салатами вийде насилу.

Безсумнівно, для такого салату знадобиться картопля, відварений разом з шкіркою, інші ж інгредієнти будуть додаватися в залежності від того, за рецептом якої країни або регіону (провінції) ви будете готувати.

Наприклад, в Німеччині, картопляний салат, в більшості випадків готують з селерою і чорним меленим перцем, у Франції обов’язково кладуть сир Фета і томати, в Америці картопля будуть супроводжувати відварені яйця з маринованими огірочками і перцем.

Також часто в салат йдуть смажені баклажани, свіжі огірки, ріпчаста цибуля, яблука, авокадо і так далі. Загалом, висновок один: в салат до картоплі можна додати, практично, будь-який інгредієнт, головне – правильно підібрати поєднання.

Рецепт французького салату дуже простий. Все що знадобиться, це:

  • 5 невеликих картоплин, відварених в шкірці
  • 2 великих помідора або 8-10 помідорів чері
  • 50 гр. сиру фета
  • 1 ст. л. маку
  • листя свіжого базиліку
  • сіль, перець за смаком

Як приготувати французький картопляний салат

Приготувати картопляний салат з французької рецептом дуже легко:

  1. Відварити картоплю «в мундирах». Остудити, видалити шкірку і нарізати коренеплід на товсті колечка.
  2. Помідори промити, висушити чистим рушником і нарізати на невеликі скибочки або на 4-6 частин.
  3. Нарізати сир фета великими кубиками.
  4. Базилік промити, листя дрібно порвати.
  5. Змішати в глибокій посуді все інгредієнти, крім сиру. Посолити і поперчити.
  6. Викласти салат на тарілку. Зверху покласти кубики сиру і листя базиліка.

Картопляний салат

Салат з картоплі, помідорів і сиру фета готовий.

Такий салат добре готувати влітку, і навіть в саму спеку. Холодний картопля зі стиглими томатами і ніжним сиром створюють просте і дуже легке блюдо, яке швидко в приготуванні. А свіже листя базиліка прекрасно освіжають.

Смачного!