Французький картопляний салат
Картопляний салат можна назвати окремим напрямком в кулінарії: його готують в Німеччині, Італії, Франції, Китаї, Японії, Росії та Україні і в багатьох інших країнах, при цьому рецепти приготування можуть бути настільки різними, що знайти щось спільне між картопляними салатами вийде насилу.
Безсумнівно, для такого салату знадобиться картопля, відварений разом з шкіркою, інші ж інгредієнти будуть додаватися в залежності від того, за рецептом якої країни або регіону (провінції) ви будете готувати.
Наприклад, в Німеччині, картопляний салат, в більшості випадків готують з селерою і чорним меленим перцем, у Франції обов’язково кладуть сир Фета і томати, в Америці картопля будуть супроводжувати відварені яйця з маринованими огірочками і перцем.
Також часто в салат йдуть смажені баклажани, свіжі огірки, ріпчаста цибуля, яблука, авокадо і так далі. Загалом, висновок один: в салат до картоплі можна додати, практично, будь-який інгредієнт, головне – правильно підібрати поєднання.
Рецепт французького салату дуже простий. Все що знадобиться, це:
- 5 невеликих картоплин, відварених в шкірці
- 2 великих помідора або 8-10 помідорів чері
- 50 гр. сиру фета
- 1 ст. л. маку
- листя свіжого базиліку
- сіль, перець за смаком
Як приготувати французький картопляний салат
Приготувати картопляний салат з французької рецептом дуже легко:
- Відварити картоплю «в мундирах». Остудити, видалити шкірку і нарізати коренеплід на товсті колечка.
- Помідори промити, висушити чистим рушником і нарізати на невеликі скибочки або на 4-6 частин.
- Нарізати сир фета великими кубиками.
- Базилік промити, листя дрібно порвати.
- Змішати в глибокій посуді все інгредієнти, крім сиру. Посолити і поперчити.
- Викласти салат на тарілку. Зверху покласти кубики сиру і листя базиліка.
Салат з картоплі, помідорів і сиру фета готовий.
Такий салат добре готувати влітку, і навіть в саму спеку. Холодний картопля зі стиглими томатами і ніжним сиром створюють просте і дуже легке блюдо, яке швидко в приготуванні. А свіже листя базиліка прекрасно освіжають.
Смачного!