Грецький салат з в’яленими томатами
Грецький салат це класика грецької кухні, вважається швидкої і дешевої закускою або салатом в Греції. Справа в тому, що всі інгредієнти, які входять до складу оригінального рецепта, круглої рік доступні для греків. У будь-який час року можна без проблем знайти свіжі томати, огірки, листя салату, цибуля.
Природно, що також легко можна купити сир Фета, адже саме в Греції був придуманий рецепт цього чудового ніжного сиру. До того ж, півострів завжди славився своїми садами з оливковими деревами з плодів яких готують знамените оливкова олія.
Швидше за все, всі знайомі з рецептом класичного грецького салату? Іноді готувати за шаблоном набридає і хочеться урізноманітнити звичне блюдо новим смаком. Наприклад, замінити мариновані оливки на в’ялені томати! Насправді, це дуже вдала заміна, т. К. Смак знайомого салату набуває нові грані!
Спробуйте здивувати своїх гостей не тільки новим смаком грецького салату, а й оригінальною подачею. Якщо нанизати всі інгредієнти салату на дерев’яні палички, то вийде дивно смачна і незвичайна закуска зі свіжих овочів і ніжного сиру.
Отже, щоб приготувати грецький салат з в’яленими помідорами, нам знадобиться:
- 12 помідорів чері
- 3 солодких перцю будь-якого кольору
- 30-50 гр. сиру фета
- 1 червона цибулина середнього розміру
- листя зеленого базиліка
- в’ялені томати
Для заправки:
- оливкова олія
- сік лимона
- дижонская гірчиця (гірчиця в зернах)
Листя базиліка промити і просушити рушником.
В’ялені томати нарізати на невеликі шматочки так, щоб вони змогли триматися на дерев’яній паличці.
Цибулю нарізати кільцями або великими кубиками, зробити це потрібно дуже акуратно, важливо, щоб всі складові салату міцно трималися на паличках.
Перець очистити від насіння і нарізати «вітрилами».
Помідори черрі нарізати на половинки.
Сир нарізати кубиками.
Змішати оливкову олію з соком лимона і діжонськой гірчицею. Посолити і поперчити. Нанизати все овочі, базилік і сир фета на палички і скропити заправкою.
Грецький салат готовий. Смачного!