Товсті млинці на кефірі можна вважати справжньою класикою. Ці м’які кругляши мало кого залишать байдужими. Пишні млинці невибагливі в приготуванні і не вимагають особливої кулінарної вправності. Багато господинь люблять цей рецепт саме за це. Витративши всього півгодини, можна смачно нагодувати цілу сім’ю!
Млинці на кефірі товсті і пишні
Перед приготуванням яйця і кефір (кисляк) слід вийняти з холодильника і дати їм нагрітися до кімнатної температури. Якщо немає на це часу, то кефір можна трохи підігріти в мікрохвильовці.
товсті млинці на кефірі покроково з фото
Складові:
- кефір – 500 мл;
- борошно – 300 г;
- яйця курячі – 2 шт .;
- цукор – 2 ст. л .;
- сіль – 0,5 ч. л .;
- сода харчова – 1 ч. л .;
- рослинне масло – 1 ст. л.
Процес приготування:
Для приготування млинцевого тесту на кефірі слід підготувати досить глибоку ємність. У неї розбити курячі яйця, додати до них трохи солі і цукрового піску.
Злегка збити інгредієнти до однорідного стану. Всипати харчову соду.
Відразу ж додати теплий кефір. Для того щоб тісто вийшло без проблем, кисло-молочний продукт можна злегка підігріти.
Додати в ємність борошно. Робити це слід порційно, кожен раз добре перемішуючи масу.
Коли все відведені кількість борошна виявиться в ємності, масу слід так перемішати, щоб в ній не було грудочок. Влити столову ложку рослинної олії і знову розмішати. Тепер обов’язково потрібно дати тісту постояти близько 20 хвилин. Харчова сода вступить в реакцію з кефіром, що в подальшому допоможе випекти пишні млинці.
Сковороду тонко змастити олією, прогріти на середньому вогні. Вилити на розжарену поверхню ополоник тесту.
Коли поверхня покриється безліччю повітряних бульбашок, блін необхідно перевернути. Випікати без кришки.
Подавати ажурні млинці на кефірі можна зі сметаною або варенням.
За покроковий фото рецепт смачних кефірних млинців дякуємо Марину.