Рецепти закусок

Човники з кабачків з сиром і картоплею

Кабачки люблять практично всі люди, оскільки з їх використанням можна приготувати настільки багаті за смаковими якостями страви, що вони підійдуть не тільки для повсякденного трапези, але їх обов’язково оцінять гості. Для тих, хто віддає перевагу гарячі і не важкі на шлунок закуски, даний рецепт стане справжньою знахідкою. Крім того, всі складові закуски настільки прості, що їх не важко буде знайти абсолютно в будь-якому магазині. Кожна господиня може самостійно вирішити, яку начинку в човники з кабачків використовувати, це може бути сирний, м’ясний, рибний або овочевий фарш. Для того щоб став зрозумілий сам процес приготування, можна за приклад використовувати покроковий фото рецепт човників з кабачків з фаршем з сиру, картоплі і м’якоті кабачків.

Човники з кабачків в духовці з сиром і картоплею

Човники з кабачків

важлива рада

Щоб блюдо вийшло на славу, рекомендується використовувати молоді овочі, у яких ще не встигли сформуватися насіння. Справа в тому, що у таких овочів м’якоть може стати відмінним наповнювачем для начинки, а від використання зрілих кабачків краще відмовитися, оскільки вони більш грубі.

як приготувати фаршировані човники з молодих кабачків або цукіні

Складові:

  • два кабачка невеликого розміру,
  • близько 200 грам картоплі,
  • Зелена цибуля,
  • сир твердого сорту (80грамм),
  • вершкове масло (20 грам),
  • сіль і спеції додаються в залежності від смакових уподобань.

Процес приготування:

Попередньо всі овочі необхідно промити і викласти на паперовий рушник, щоб видалити зайву вологу. Кожен кабачок розрізаємо вздовж. Очищаємо внутрішню сторону від м’якоті і молодих насіння. Важливо зробити процедуру таким чином, щоб не порвати кабачок.

Підготувати кабачки до запікання

Звільнилася м’якоть трьом на тертці і відкладаємо в сторону. Чистимо картоплю, натираємо на тертці і відправляємо в ту ж ємність, де лежить кабачок. Перемішуємо і видаляємо виділився сік. Далі промиваємо цибулю і дрібно нарізаємо. Відправляємо до вже підготовленим овочам. Для любителів зелені варто відзначити, що в доповненні до цибулі можна використовувати абсолютно будь-яку зелень, петрушку, кріп, базилік або кинзу. Трьом шматочок сиру на тертці і відправляємо в «загальний казан». Жменя сиру варто відкласти в сторону, оскільки вона буде використана для верхнього шару. Додаємо сіль і спеції за смаком, ретельно перемішуємо. Начинка готова і тепер можна займатися кабачками.

Начинка для кабачків човників

У підготовлені поглиблення кладемо начинку. Рекомендується знайти зручний деко або жаростійкий посуд. Змащуємо її вершковим і рослинним маслом. Бажано, щоб другий продукт не мав будь-яким запахом. Щоб легше було мити посуд, на дно форми можна укласти або харчовий пергамент, або фольгу. Укладаємо акуратно заготовлені кабачки і зверху посипаємо тієї жменькою сиру, яка була відкладена. Перед тим, як поставити заготовки в духовку, її необхідно розігріти до 190 градусів. Відправляємо деко і чекаємо, поки кабачки не покриються хрусткою скоринкою. Як правило, середній час приготування становить 45-50 хвилин.

Запечені кабачки з сиром

Запечені в духовці кабачки човники з начинкою готові. Якщо блюдо планується подавати на святковий стіл, то можна подумати над оригінальною подачею, оформленням у вигляді додаткових соусів. Найголовніше, це щоб закуска була в міру солоною. При додаванні солі варто враховувати особливості сиру, оскільки якщо це сир досить солоний, то і додавати в блюдо її необхідно якомога менше.

Рецепт човників з кабачків з фаршем

Запечені фаршировані кабачки – це не тільки смачна і оригінальна закуска. Іноді вона може серйозно посперечатися з класичним м’ясним жульєном, тільки перетравлюється вона в два рази краще, а значить, тяжкість чи не з’явиться і людина захоче продовжити свято. Найголовніше, рецепт простий і бюджетний.

Автор рецепта і фото: Світлана.