Сирні млинці на кефірі



«Широка масляна», «Масляний тиждень» або «Обжорний тиждень», як тільки не називають свято Масляну! Не так важливо назва, важливо те, що на масницю потрібно пекти млинці. Ось саме цим ми сьогодні і займаємося, адже потрібно заздалегідь підготуватися до цього «смачному» свята. Сьогодні хочу запропонувати вам продегустувати сирні млинці на кефірі, смачні з легкою кислинкою. Хочу відразу сказати, що готувала ці млинці вперше, так що не судіть мене строго.

сирні млинці

сирні млинці

Млинці цікаві тим, що сир кладеться не в начинку, а в саме млинцеве тісто.

Для приготування млинців з сирного тесту вам будуть потрібні

Складові:

  • Сир (бажано домашній) – 100 грам,
  • Яйця курячі – 2 штуки,
  • Рослинна олія – ​​50 мл,
  • Борошно пшеничне 1,5 – 2 склянки,
  • Кефір або кисле молоко – 1 літр,
  • Вода (окріп) – 100 мл,
  • Цукровий пісок 3 – 4 ст. ложки,
  • Сіль 1 – 2 щіпки,
  • Сода харчова – ½ ч. Ложки.

Процес приготування:

Рецепт сирних млинцівОтже, починаємо готувати тісто. Для початку перекладіть сир в чашку, додайте цукровий пісок і перетріть до однорідності. Ви можете перетерти сир через сито, але мені здалося, що наявність невеликих крупинок сиру буде доречно в сирних млинцях. Потім в сирну масу додаємо курячі яйця і все перетираємо до однорідного стану.

Сирні млинці на кефіріДоливаємо кефір, який повинен бути теплим. В окрему чашку просіюємо пшеничне борошно і додаємо в неї харчову соду, перемішуємо сухі інгредієнти. Ви також можете додати ванілін за смаком, я обійшлася без нього. Потім сухі інгредієнти невеликими порціями додаємо в рідку основу тесту, ретельно перемішуємо. Вливаємо олію. Після того, як тісто стане більш однорідним, потрібно влити 100 мл окропу. При цьому постійно помішувати його і вливаємо воду тонкою цівкою. Тісто потрібно перемішувати довго, щоб воно наситилося киснем, і млинці були ажурні і пишненька. Готове млинцеве тісто накриваємо серветкою і відправляємо в тепле місце для вистоювання на 30 хвилин.

сирні млинціРозігріваємо сковорідку і змащуємо її невеликою кількістю рослинного масла. За допомогою ополоника наливаємо потрібну кількість сирного тесту на розігріту сковорідку і смажимо млинці з двох сторін до золотистого кольору. Смажте млинці на середньому вогні, так вони завжди пропекутся і не пересохне. Млинці з сирного тіста виходять кисленькими і тому в них можна загорнути начинку з солодкого сиру, буде дуже смачно. Або просто подаємо з вершковим маслом, медом, варенням.

Смачні млинці для вас спекла Славяна.

Приємного вам апетиту і хороших рецептів!