«Широка масляна», «Масляний тиждень» або «Обжорний тиждень», як тільки не називають свято Масляну! Не так важливо назва, важливо те, що на масницю потрібно пекти млинці. Ось саме цим ми сьогодні і займаємося, адже потрібно заздалегідь підготуватися до цього «смачному» свята. Сьогодні хочу запропонувати вам продегустувати сирні млинці на кефірі, смачні з легкою кислинкою. Хочу відразу сказати, що готувала ці млинці вперше, так що не судіть мене строго.
сирні млинці
Млинці цікаві тим, що сир кладеться не в начинку, а в саме млинцеве тісто.
Для приготування млинців з сирного тесту вам будуть потрібні
Складові:
- Сир (бажано домашній) – 100 грам,
- Яйця курячі – 2 штуки,
- Рослинна олія – 50 мл,
- Борошно пшеничне 1,5 – 2 склянки,
- Кефір або кисле молоко – 1 літр,
- Вода (окріп) – 100 мл,
- Цукровий пісок 3 – 4 ст. ложки,
- Сіль 1 – 2 щіпки,
- Сода харчова – ½ ч. Ложки.
Процес приготування:
Отже, починаємо готувати тісто. Для початку перекладіть сир в чашку, додайте цукровий пісок і перетріть до однорідності. Ви можете перетерти сир через сито, але мені здалося, що наявність невеликих крупинок сиру буде доречно в сирних млинцях. Потім в сирну масу додаємо курячі яйця і все перетираємо до однорідного стану.
Доливаємо кефір, який повинен бути теплим. В окрему чашку просіюємо пшеничне борошно і додаємо в неї харчову соду, перемішуємо сухі інгредієнти. Ви також можете додати ванілін за смаком, я обійшлася без нього. Потім сухі інгредієнти невеликими порціями додаємо в рідку основу тесту, ретельно перемішуємо. Вливаємо олію. Після того, як тісто стане більш однорідним, потрібно влити 100 мл окропу. При цьому постійно помішувати його і вливаємо воду тонкою цівкою. Тісто потрібно перемішувати довго, щоб воно наситилося киснем, і млинці були ажурні і пишненька. Готове млинцеве тісто накриваємо серветкою і відправляємо в тепле місце для вистоювання на 30 хвилин.
Розігріваємо сковорідку і змащуємо її невеликою кількістю рослинного масла. За допомогою ополоника наливаємо потрібну кількість сирного тесту на розігріту сковорідку і смажимо млинці з двох сторін до золотистого кольору. Смажте млинці на середньому вогні, так вони завжди пропекутся і не пересохне. Млинці з сирного тіста виходять кисленькими і тому в них можна загорнути начинку з солодкого сиру, буде дуже смачно. Або просто подаємо з вершковим маслом, медом, варенням.
Смачні млинці для вас спекла Славяна.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!