Тим, хто обожнює деруни, обов’язково сподобаються на смак рум’яні і апетитні картопляні млинці. Ніжні всередині та хрусткі зовні, млинчики з картоплі чудово поєднуються як зі сметаною, так і зі свіжими овочами. Готувати ж їх дуже просто, до того ж потребується для цього набір інгредієнтів дуже невеликий і не містить в собі яєць, що для деяких дуже актуально.
картопляні млинці
Складові:
- картопля невеликого розміру 2-3 шт.,
- кефір (будь-який відсоток жирності) – 250 мл,
- пшеничне борошно – близько 100 грам,
- харчова сода – 3 грама,
- сіль і мелений чорний перець – по щіпці,
- соняшникова олія – 1 столова ложка (плюс стільки, скільки знадобиться для смаження).
Процес приготування:
Підготувати інгредієнти. Примітка: для приготування млинців небажано використовувати молода картопля.
Картоплю очистити від шкірки, промити і натерти на самій дрібній тертці.
Швидко, поки м’якоть коренеплоду не потемніли, влити до неї прогрітий до кімнатної температури кефір. Додати необхідну кількість соди і солі, а потім дочекатися поки на поверхні кефіру виступлять дрібні бульбашки.
Борошно заздалегідь просіяти через сито і додати до кефіру, постійно помішуючи яка утворюється масу дерев’яною ложкою.
У задоволене густе картопляне тісто влити 1 столову ложку соняшникової олії і перемішати.
Розжарити на сковороді ще трохи соняшникової олії і викласти в неї 2 столові ложки тесту. Розрівняти його поверхню так, щоб вийшов акуратний млинець невеликого розміру.
Обсмажити млинець з одного боку до золотистої скоринки, після чого перевернути і домогтися появи такої ж скоринки на іншій стороні. Повторити все це необхідне число раз, підливаючи в сковороду масло, якщо воно того вимагає.
Порада: ніж в більшій кількості масла будуть смажитися млинці, тим більше хрусткою вийде їх скоринка. Зайве ж масло можна видалити пізніше, виклавши млинці на паперовий рушник.
Смачні млинці з картоплі присипати чорним меленим перцем
і, поки вони не охололи, подати на стіл.
За рецепт і фото дякуємо Світлану Сороку.
Смачного!
Рецепт млинців без яєць – >>