Рисові млинці



Рисові млинці обов’язково сподобаються як дітям, так і дорослим. Подавати таку випічку найкраще з будь-яким солодким доповненням – згущеним молоком, повидлом або шоколадною пастою.

рисові млинці

рисові млинці

Для їх приготування можна використовувати молоко або будь-який кисломолочний продукт – кефір, кисле молоко, ряжанку. Смак вийде в будь-якому випадку чудовим. Рисові млинці на молоці виходять дуже тонкими і невагомими. Млинці з використанням кисломолочного продукту більш щільні і ажурні.

Для читачів сайту Хороші рецепти ми розповімо і покажемо, як приготувати товсті ажурні рисові млинці на кефірі.

як приготувати млинці з рисового борошна

Складові:

Млинці без борошна інгредієнти

  • рисове борошно – 1 ст .;
  • кефір або кисле молоко – 500 мл;
  • яйця курячі – 4 шт .;
  • цукор – 1 ст. л .;
  • сіль – 0,5 ч. л .;

  • рослинне масло – 1 ст. л .;
  • вершкове масло для змазування – за смаком.

Процес приготування:

У невелику, але глибоку ємність слід розбити потрібну кількість курячих яєць, всипати трохи цукру і солі. Якщо використовуєте дрібні яйця, то має сенс збільшити їх кількість до 5 штук. В іншому випадку млинці можуть погано зніматися зі сковороди.

Як приготувати тісто для млинців

Збити яйця з цукром і сіллю так, щоб компоненти перемішалися між собою.

Збиті яйця сіль цукор

Кефір або кисле молоко трохи підігріти і додати до яєць.

Кефір яйця в тісто

Всипати трохи рисової муки і перемішати млинцеве тісто.

Рисове борошно для млинцевого тесту

Невеликими жменями ввести борошно, що залишилося, не забуваючи при цьому перемішувати. Тісто має стати гладким і однорідним.

Тісто для рисових млинців

Додати рослинне масло, розмішати. Залишити тісто з рисового борошна на 15-20 хвилин, потім знову перемішати. Воно готове до використання!

Тісто з рисової муки

Сковороду змастити невеликою кількістю рослинної олії. Розжарити на середньому вогні. Влити невеликий ополоник тесту в сковороду і розподілити його по дну. Обсмажити до появи на поверхні дрібних бульбашок.

Млинці на сковороді

Перевернути рисовий млинчик і довести його до коричнево-золотистого кольору з протилежного боку.

рисовий млинчик

Так само обсмажити все млинці з тіста. Викласти вийшли кругляши на блюдо, за бажанням змастити вершковим маслом.

Готові рисові млинці

Швидкі і смачні млинці без пшеничного борошна готові. Подавати їх можна до кави, чаю або будь-якого іншого напою на ваш смак.

рисові млинці

Рисові млинці на кефірі приготувала Марина С., рецепт і фото автора.