Тим, хто ніколи не пробував млинці з маком, рекомендується спробувати приготувати їх за цим рецептом. Ви приємно здивуєтеся тому, що такі знайомі вам тонкі млинці на кефірі набувають зовсім інший, неповторний смак, і все це завдяки наявності в тесті меду і маку.
Такі млинці на кефірі виходять тонкими, повітряними.
Млинці на кефірі з маком і медом
Складові:
- 2 курячих яйця,
- 2 столові ложки цукру,
- 1 столова ложка меду,
- 2 столові ложки маку в зернах,
- 300 мл кефіру,
- половина чайної ложки соди,
- 2 столові ложки рослинної олії,
- 80 г пшеничного борошна.
Процес приготування:
До складу тесту входять найпростіші інгредієнти, які завжди знайдуться у вас під рукою.
У ємність розбити два яйця і додати пару столових ложок цукру. Викласти ложку меду і дві столові ложки маку. Розмішати.
Відміряти 300 мл кефіру і влити весь кефір, тут же усипавши на нього соду. Знову перемішати всі інгредієнти.
В останню чергу влити пару ложок рослинного масла і всипати просіяне борошно в кількості 80 грамів.
Розмішати тісто до однорідності, до зникнення грудочок. Тісто по консистенції має бути рідкуватий, завдяки цьому млинчики вийдуть тоненькими, повітряними.
Як спекти млинці з маком
Для того щоб вдало спекти млинці, потрібна якісна сковорода. Для тонких млинців більше підійде сковорода з товстим дном, це дозволить млинчики швидко пропектися і не пригоріти.
Отже, сковороду поставити на вогонь, розжарити. У перший раз змастити маслом, розподіливши його по поверхні сковороди тонким шаром. Зручніше за все це буде зробити пензликом. Нахилити сковороду і вилити на неї тісто, розподіливши по всій сковороді.
Дочекатися, коли поверхню млинця поміняє текстуру і перевернути його на іншу сторону.
Готові млинці змащувати вершковим маслом, попередньо розтопивши його в мікрохвильовій печі. Складати знову випечені млинці на попередні для збереження тепла. Із вказаної кількості виходить приблизно 15 млинчиків.
Подавати макові млинці з чаєм.
За рецепт тонких млинців на кефірі з додаванням маку дякуємо Світлану Іванову.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!