Млинці на кефірі з маком



Тим, хто ніколи не пробував млинці з маком, рекомендується спробувати приготувати їх за цим рецептом. Ви приємно здивуєтеся тому, що такі знайомі вам тонкі млинці на кефірі набувають зовсім інший, неповторний смак, і все це завдяки наявності в тесті меду і маку.

Такі млинці на кефірі виходять тонкими, повітряними.

Млинці на кефірі з маком і медом

Млинці на кефірі з маком

Складові:

  • 2 курячих яйця,
  • 2 столові ложки цукру,
  • 1 столова ложка меду,
  • 2 столові ложки маку в зернах,
  • 300 мл кефіру,
  • половина чайної ложки соди,
  • 2 столові ложки рослинної олії,
  • 80 г пшеничного борошна.

Процес приготування:

Млинці на кефірі рецептДо складу тесту входять найпростіші інгредієнти, які завжди знайдуться у вас під рукою.

Млинці з маком рецептУ ємність розбити два яйця і додати пару столових ложок цукру. Викласти ложку меду і дві столові ложки маку. Розмішати.

Млинцеве тісто на кефірі з макомВідміряти 300 мл кефіру і влити весь кефір, тут же усипавши на нього соду. Знову перемішати всі інгредієнти.

Рецепт тонких млинців на кефіріВ останню чергу влити пару ложок рослинного масла і всипати просіяне борошно в кількості 80 грамів.

Тісто для млинців на кефіріРозмішати тісто до однорідності, до зникнення грудочок. Тісто по консистенції має бути рідкуватий, завдяки цьому млинчики вийдуть тоненькими, повітряними.

Як спекти млинці з маком

Для того щоб вдало спекти млинці, потрібна якісна сковорода. Для тонких млинців більше підійде сковорода з товстим дном, це дозволить млинчики швидко пропектися і не пригоріти.

Макові млинці на кефіріОтже, сковороду поставити на вогонь, розжарити. У перший раз змастити маслом, розподіливши його по поверхні сковороди тонким шаром. Зручніше за все це буде зробити пензликом. Нахилити сковороду і вилити на неї тісто, розподіливши по всій сковороді.

Як приготувати млинці на кефіріДочекатися, коли поверхню млинця поміняє текстуру і перевернути його на іншу сторону.

Готові млинці змащувати вершковим маслом, попередньо розтопивши його в мікрохвильовій печі. Складати знову випечені млинці на попередні для збереження тепла. Із вказаної кількості виходить приблизно 15 млинчиків.

Подавати макові млинці з чаєм.

За рецепт тонких млинців на кефірі з додаванням маку дякуємо Світлану Іванову.

Приємного вам апетиту і хороших рецептів!