Аджика на зиму – це універсальна низькокалорійна приправа. Батьківщиною соусу є Кавказ. Класичний рецепт аджики – це червоний стручковий гострий перець, волоські горіхи, часник, сіль і спеції. Вона виходить гостра і ароматна, здатна збагатити смак м’ясних страв, добре поєднується з пастою. Здатна налагодити травний процес, прискорити метаболізм. Поліпшити кровообіг, діяльність серця, зняти набряки, знизити рівень холестерину і наситити клітини киснем.
Аджика без варіння на зиму
аджика рецепт
Дана аджика без помідорів, з часником. Любителям насиченого смаку, як то кажуть, «з перчинкою», можна порадити додавати насіння перцю в аджику.
Порада: щоб аджика вийшла не дуже гострою, можна частину гіркого перцю замінити солодким болгарським.
З цієї кількості виходить 3 баночки, як на фото.
Складові:
- 2 кг гострого перцю (червоного);
- 6 головок часнику;
- ,5 ст. л. солі;
- 2 ч. Л. хмелі-сунелі.
1
Процес приготування:
У стручків червоного перцю обрізати плодоніжки. При чищенні краще користуватися рукавичками, інакше цей овоч може обпалити руки.
За допомогою блендера подрібнити перець до пастоподібного стану. При використанні м’ясорубки потрібно подрібнювати перець кілька разів.
Ядра волоських горіхів очистити від шкаралупи, а часник від лушпиння. Подрібнити інгредієнти в блендері.
Отримані інгредієнти перемістити в глибоку ємність. Додати сіль, спеції. За бажанням можна додати попередньо подрібнену свіжу зелень: кріп і кинзу.
Ретельно перемішати всі підготовлені компоненти до однорідної консистенції. Розкласти по банках, закрити кришкою. Ми залишаємо настоятися кілька днів в прохолодному місці.
Зберігається сира аджика в холодильнику.
Автор рецепта і фото: Пелевіна Світлана Сергіївна
Смачного!