Аджика в мультиварці



Аджику готують в казані або товстостінної посуді. З появою мультиварки цю приправу стали готувати в ній. У розділі заготовок на зиму у нас сьогодні аджика в мультиварці.

Аджика в мультиварці

Аджика в мультиварці

Аджика – блюдо кавказької кухні. Спочатку її готували з перцю, часнику, солі, додаючи в неї різні ароматні трави, популярні на Кавказі: коріандр, пажитник, хмелі-сунелі. Поступово аджику стали готувати і в інших регіонах. Місцеві кухарі і домогосподарки, проявивши вільність, стали додавати в аджику інші овочі, враховуючи особливості національних кухонь. Так з’явилася аджика з помідорів, аджика з яблуками, кабачками і навіть аджика зі слив. Гостроту аджике надають гіркий перець і часник, тому господиня сама повинна визначити їх кількість, враховуючи побажання домочадців. Перед вами рецепт домашньої аджики з помідорів і часнику з гірким перцем.

Щоб домогтися потрібної густоти, аджику варять не менше години. Програма гасіння в мультиварці виставлена ​​таким чином, що навіть густа аджика в ній не пригорає.

покроковий фото рецепт приготування аджики з помідорів в мультиварці Polaris

Складові:

Аджика з помідорів інгредієнти

  • помідори стиглі, м’ясисті – 1,5 кг;
  • часник – 3 великі головки;
  • перець червоний гіркий – 2 шт .;
  • цукровий пісок – 1 ст. л .;
  • сіль – 1 ст. л .;
  • петрушка, кріп, кінза – середній пучок;
  • мелений коріандр – 1 ст. л .;
  • соняшникова олія рафінована – 100 мл;
  • оцет 5% – 50 мл.

Процес приготування:

Всі овочі вимийте. У перцю обріжте плодоніжки, видаліть насіння.

Хоч перець і не дуже пекучий, працювати потрібно в рукавичках, тому що його сік надовго в’їсться в шкіру рук, і при щонайменшому дотику до обличчя ви будете відчувати печіння. Очистіть від лушпиння часник. Обполосніть зубчики холодною водою.

Помідори розрізати на кілька частин, одночасно вирізаючи плодоніжки. Перекрутити їх через м’ясорубку.

Помідори для аджики в м'ясорубці

В інший посуд перекрутити через м’ясорубку зубчики часнику і червоний перець.

Часник перець для аджики

До речі, ця аджика виходить в міру гострої. Якщо ви хочете додати гостроти, замість червоного перцю візьміть перець чилі. У чашу мультиварки налийте томатну масу.

Томатна паста аджика

Опустіть кришку. Встановіть програму «Гасіння» на 2 години. Натисніть кнопку «Старт».

Аджика в мультиварці рецепт

Нехай вас не лякає тривалість варіння. Гасіння в мультиварці відбувається в щадному режимі, воно не вплине на якість продукції. Під час гасіння томатне пюре періодично помішуйте спеціальної ложкою. Приблизно через годину в пюре додайте сіль і цукор.

Томатне пюре сіль цукор

Влийте соняшникову олію. Добре перемішайте.

Рослинна олія аджика

Знову закрийте мультиварку кришкою, продовживши гасіння. Подрібніть зелень.

Петрушка кінза для аджики

За півгодини до кінця варіння висипте її в чашу, додавши також мелений коріандр.

У самому кінці приготування влийте оцет.

Оцет в алжіку

Поки ваша аджика буде варитися, вимийте банки з содою, потім сполосніть їх гарячою водою. Банки поставте в холодну духовку на решітку, виставте температуру 150-160 °. Стерилізують 20 хвилин. Кришки складіть в каструлю з водою і прокип’ятіть. Дістаньте банки з печі, залиште в перевернутому вигляді на столі.

Як приготувати аджику в мультиварці

Коли сигнал сповістить вас про закінчення гасіння, відкрийте кришку мультиварки. Розфасуйте киплячу аджику в банки.

Герметично закрийте кришками.

Аджика в мультиварці на зиму

Залиште банки з аджикою в перевернутому вигляді до повного охолодження, ретельно укутавши їх ковдрою.

Потім приберіть домашню аджику в прохолодне місце. З цієї кількості продуктів у вас вийде дві баночки по 800 г смачною, дуже ароматною аджики.

Як приготувати аджику в мультиварці розповіла Загайнова Аліна Станіславівна, фото автора