Аджика з кабачків на зиму



Перед вами ще одна заготовка: аджика з кабачків на зиму, така гостра закуска дуже до речі буде в холодну пору року.

Аджика з кабачків на зиму

Аджика з кабачків

рецепт аджики з кабачків

Аджика – споконвічно кавказьке блюдо, приємний в міру гострий смак якого поєднується з безліччю корисних властивостей. Вживання цієї закуски перед головним прийомом їжі простимулює апетит, поліпшить травлення і нормалізує обмін речовин. У класичному своєму варіанті завдяки вмісту в ній гострого перцю і часнику аджика ефективно бореться з різноманітними вірусними інфекціями, сприяє зміцненню імунітету. А гострота улюбленої закуски посилить активність всього організму, зміцнить його захисні функції і збільшить потенцію.

Рецепт, який ми хочемо вам запропонувати, не є традиційним. В його основі суміш кабачків з гострим і солодким перцями, яблуками і помідорами. Як бачите, продукти все абсолютно доступні і недорогі, що ростуть на будь-якому городі, ну, або зустрічаються на будь-якому овочевому прилавку. А вийшла в підсумку виразна і смачна закуска стане органічним доповненням до м’ясних, рибних страв і каш, також радимо використовувати її для оформлення бутербродів.

Кабачкова аджика через нікчемного змісту в ній білка сподобається бажаючим позбутися від зайвих кілограмів. Зберігають закуску розкладеної по чистим стерильним баночках, закупорених бляшаними кришками, або в холодильнику під звичайними поліетиленовими кришками. Перед закачуванням розкладена по банкам аджика потребує стерилізації протягом 25 хвилин. Для приготування аджики з кабачків на нашу рецептом, вам необхідно підготувати 3 півлітрові банки і наступний продуктовий набір:

Складові:

Рецепт аджики з кабачків

  • 1 кг кабачків (підходять як звичайні білі, так і цукіні або патисони);
  • 0,25 кг м’ясистих помідор;
  • 4 солодкі перчин;
  • 3 середніх яблука;
  • 0,25 кг моркви;
  • 2 пекучих перцю;
  • 1 ст. л. столового оцту;
  • по 1 пучку кропу і петрушки;
  • 0,5 склянки рослинного масла;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ч. Л. кам’яної солі.

Процес приготування:

Для початку вимиємо все овочі та зелень. Знімаємо шкірку у яблук і моркви, якщо кабачки ще молоді з не сформованими насінням, то їх можна не очищати. Обидва види перцю позбавляємо від насіннєвої коробочки і плодоніжки.

Зелень наріжте, а овочі підготуйте до пропуску через м’ясорубку, нарізавши їх на довільні шматочки.

Подрібнені за допомогою м’ясорубки овочі перелийте в казан, відповідного розміру, або сковороду з товстим дном, туди ж додайте зелень і всі інші інгредієнти. Ретельно перемішайте і поставте на вогонь. Коли овочева суміш закипить, продовжуйте томити аджику на повільному вогні ще 2 години, час від часу помішуючи, щоб не допустити пригорання овочевої маси. Зніміть пробу, в разі необхідності відкоригуйте кількість спецій.

Готову аджику гарячої розлийте по чистим баночках, простерилизуйте і закатати.

Аджика з кабачків на зиму

Кілька порад приготування кабачкової аджики.

Гостроту закуски можна зменшити або збільшити, скорегувавши частку гострого перцю на свій розсуд.

При бажанні до кропу і петрушці можна додати кінзу і базилік, тоді смак у готової кабачкової аджики буде більш пікантним. Додавати дану зелень краще за 5 хвилин до закінчення готування.

Не забувайте про захист слизових оболонок і шкіри рук при роботі з пекучим перцем.

Для зберігання готової закуски використовуйте темний шафа.

Від вживання настільки пікантного страви варто відмовитися людям, страждаючим від захворювань травної системи, жовчного і сечового міхура, а також дітям і годуючим жінкам.

Гостра аджика з кабачків: рецепт і фото Світлани