Перед вами ще одна заготовка: аджика з кабачків на зиму, така гостра закуска дуже до речі буде в холодну пору року.
Аджика з кабачків на зиму
рецепт аджики з кабачків
Аджика – споконвічно кавказьке блюдо, приємний в міру гострий смак якого поєднується з безліччю корисних властивостей. Вживання цієї закуски перед головним прийомом їжі простимулює апетит, поліпшить травлення і нормалізує обмін речовин. У класичному своєму варіанті завдяки вмісту в ній гострого перцю і часнику аджика ефективно бореться з різноманітними вірусними інфекціями, сприяє зміцненню імунітету. А гострота улюбленої закуски посилить активність всього організму, зміцнить його захисні функції і збільшить потенцію.
Рецепт, який ми хочемо вам запропонувати, не є традиційним. В його основі суміш кабачків з гострим і солодким перцями, яблуками і помідорами. Як бачите, продукти все абсолютно доступні і недорогі, що ростуть на будь-якому городі, ну, або зустрічаються на будь-якому овочевому прилавку. А вийшла в підсумку виразна і смачна закуска стане органічним доповненням до м’ясних, рибних страв і каш, також радимо використовувати її для оформлення бутербродів.
Кабачкова аджика через нікчемного змісту в ній білка сподобається бажаючим позбутися від зайвих кілограмів. Зберігають закуску розкладеної по чистим стерильним баночках, закупорених бляшаними кришками, або в холодильнику під звичайними поліетиленовими кришками. Перед закачуванням розкладена по банкам аджика потребує стерилізації протягом 25 хвилин. Для приготування аджики з кабачків на нашу рецептом, вам необхідно підготувати 3 півлітрові банки і наступний продуктовий набір:
Складові:
- 1 кг кабачків (підходять як звичайні білі, так і цукіні або патисони);
- 0,25 кг м’ясистих помідор;
- 4 солодкі перчин;
- 3 середніх яблука;
- 0,25 кг моркви;
- 2 пекучих перцю;
- 1 ст. л. столового оцту;
- по 1 пучку кропу і петрушки;
- 0,5 склянки рослинного масла;
- 1 ст. л. цукру;
- 1 ч. Л. кам’яної солі.
Процес приготування:
Для початку вимиємо все овочі та зелень. Знімаємо шкірку у яблук і моркви, якщо кабачки ще молоді з не сформованими насінням, то їх можна не очищати. Обидва види перцю позбавляємо від насіннєвої коробочки і плодоніжки.
Зелень наріжте, а овочі підготуйте до пропуску через м’ясорубку, нарізавши їх на довільні шматочки.
Подрібнені за допомогою м’ясорубки овочі перелийте в казан, відповідного розміру, або сковороду з товстим дном, туди ж додайте зелень і всі інші інгредієнти. Ретельно перемішайте і поставте на вогонь. Коли овочева суміш закипить, продовжуйте томити аджику на повільному вогні ще 2 години, час від часу помішуючи, щоб не допустити пригорання овочевої маси. Зніміть пробу, в разі необхідності відкоригуйте кількість спецій.
Готову аджику гарячої розлийте по чистим баночках, простерилизуйте і закатати.
Кілька порад приготування кабачкової аджики.
Гостроту закуски можна зменшити або збільшити, скорегувавши частку гострого перцю на свій розсуд.
При бажанні до кропу і петрушці можна додати кінзу і базилік, тоді смак у готової кабачкової аджики буде більш пікантним. Додавати дану зелень краще за 5 хвилин до закінчення готування.
Не забувайте про захист слизових оболонок і шкіри рук при роботі з пекучим перцем.
Для зберігання готової закуски використовуйте темний шафа.
Від вживання настільки пікантного страви варто відмовитися людям, страждаючим від захворювань травної системи, жовчного і сечового міхура, а також дітям і годуючим жінкам.
Гостра аджика з кабачків: рецепт і фото Світлани