Рецепт аджики прийшов в європейську кухню з Кавказу, і природно європейці внесли деякі доповнення до цього рецепту. В даний час неможливо уявити цей соус без томатів. Але на цьому зміни не закінчилися. До основних овочів стали додавати кабачки, моркву, яблука. Цей рецепт аджики з яблуками, вони надають приправі ніжний, неповторний смак і аромат. Страви з добавкою гострого соусу стають набагато смачніше і смачніше. Аджика з яблуками подається до макаронів, м’яса і навіть до бутербродів. На її основі можна готувати соуси і заправки для перших блюд.
Аджика з яблуками на зиму
рецепт аджики з яблуками
Складові:
- 60 гр. зелені кропу і петрушки,
- 540 гр. яблук кислих сортів,
- 538 гр. моркви,
- 565 гр. перцю болгарського,
- 2,5 кг томатів,
- 3 головки часнику,
- 50 мл рослинного масла,
- 60 гр. солі кухонної.
2
Процес приготування:
Для того щоб зварити аджику на зиму, всі продукти подрібнюються за допомогою блендера або м’ясорубки. Цибуля, часник очистити від лушпиння, морква від шкірки.
У перцю видалити плодоніжки з насінням. Зелень промити в глибокій мисці, кілька разів змінюючи воду. Викласти на серветку, щоб прибрати надлишки води.
У томатів видалити місця, де плоди кріпилися до гілочок. А яблука очистити від шкірки і насіння.
Всі компоненти підготувати для подрібнення м’ясорубкою, тобто порізати на невеликі шматочки.
Пропустити плодово-овочеву масу через м’ясорубку.
Злити сиру аджику в ємність для варіння.
Додавши масло, поставити на вогонь.
Аджика з яблуками і помідорами вариться після закипання від півтора до двох годин на слабкому вогні.
Недоварена аджика з насінням томатів може дати бродіння. Щоб не пригоріло, перемішувати. В кінці варіння додати сіль. Якщо соус не призначений для тривалого зберігання, варити можна 40 хвилин. Такий соус зберігається тільки в холодильнику і не дуже довго.
Для зберігання яблучна аджика на зиму розливається в сухі, обов’язково стерилізовані банки і закупорюється.
Перевірити закріплення кришок на шийці банок, щоб не було течії і надходження повітря, інакше вміст може зіпсуватися. При необхідності усунути похибки в закатку. Поставити охолоджуватися в перевернутому стані, прикривши пледом або який-небудь старої теплою річчю.
З даного в рецепті кількості овочів виходить близько 4,5 літрів томатної аджики.
Фото рецепт аджики з яблуками і помідорами від Олени Медовник