Рецепти десертів

Домашня пастила

Прекрасним десертом до чаю стане домашня пастила. Як приготувати її ми розповімо нижче.

Домашня заварна яблучна пастила – покроковий фото рецепт

Заварна пастила – шикарний, смачний і корисний десерт, який сподобається всій родині.

Інгредієнти

  • Яблука: 1 кг
  • Цукор: 750 г
  • Агар – агар: 16 г
  • Вода: 150 мл
  • Яєчний білок: 1 шт.

Інструкція приготування

  1. Як приготувати пастилу в домашніх умовах? Яблука розрізаємо навпіл, випікаємо при 180 градусах 20 хвилин і робимо пюре.

    Домашня пастила

  2. Агар-агар розводимо в теплій воді.

    Домашня пастила

  3. У яблучне пюре всипаємо 500 грамів цукру і перемішуємо.

    Домашня пастила

  4. Додаємо агар-агар і знову мішаємо.

    Домашня пастила

  5. Збиваємо білок із дрібкою солі та цукром до твердих піків.

    Домашня пастила

  6. Яблучне пюре кип’ятимо 30 хвилин, а потім додаємо в білок.

    Домашня пастила

  7. Викладаємо на деко, вирівнюємо і ставимо в холодильник на ніч.

    Домашня пастила

  8. Вранці розрізаємо.

    Домашня пастила

  9. Домашня пастила готова. Це смачно, корисно і, погодьтеся, зовсім не складно.

    Домашня пастила

Белевська пастила в домашніх умовах

Красива пастила готується буквально з кількох інгредієнтів, а зберігається дуже довго.

Інгредієнти:

  • Яблучне пюре – 500 г
  • Цукор – 180 г
  • Яєчний білок – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Яблучне пюре добре збиваємо з цукром. Додаємо яєчний білок.

    Домашня пастила

  2. Викладаємо дві третини пюре на деко. Випікаємо 20 хвилин при 180 градусах і ділимо на три частини.

    Домашня пастила

  3. Кладемо частину випічки, змащуємо пюре, повторюємо ще два рази.

    Домашня пастила

  4. Така пастила виходить ніжною і дуже повітряною.

    Домашня пастила

Натуральна домашня пастила з яблук і груш

Можливо, звичні яблука і груші вже нікому не цікаві, але точно не в цьому десерті.

Інгредієнти:

  • Яблука – 600 г
  • Груші – 600 г
  • Цукор – 150 г
  • Вода – 500 мл
  • Цукрова пудра – 2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Яблука і груші тремо на тертці. Посипаємо цукром і перемішуємо.

    Домашня пастила

  2. Варимо 20 хвилин і перебиваємо блендером. Перетираємо через сито і зціджуємо рідину.

    Домашня пастила

  3. Розкладаємо тонким шаром на пергаменті. Ставимо в духовку з відкритими дверцятами на 5 годин.

    Домашня пастила

  4. Швидше наливайте чай і кличте рідних до столу!

    Домашня пастила

Швидка домашня пастила з яблук

Усі люблять десерти, на які не потрібно витрачати багато часу і цей саме такий.

Інгредієнти:

  • Яблучне пюре – 400 г
  • Цукор – 550 г
  • Агар-агар – 16 г
  • Яєчний білок – 2 шт.
  • Ванільний цукор – 8 г

Спосіб приготування:

  1. Розчиняємо агар-агар у краплі води. Змішуємо яблучне пюре з 400 грамами цукру.

    Домашня пастила

  2. Додаємо агар-агар і перемішуємо. Ставимо на вогонь і варимо 30 хвилин.

    Домашня пастила

  3. Збиваємо білки з цукром і ванільним цукром. Тонкою цівкою вливаємо пюре.

    Домашня пастила

  4. Готуємо пастилу з яблук швидко саме за цим рецептом. Виливаємо на деко і розрівнюємо. Залишаємо в кімнаті на 1 годину, а потім розрізаємо.

    Домашня пастила

    5. Пастила готова!

    Домашня пастила

Корисна пастила в домашніх умовах без цукру

Багато хто любить пастилу за її особливий фруктовий смак, а виходить він саме через відсутність цукру.

Інгредієнти:

  • Яблука – 2 кг

Спосіб приготування:

  1. Яблука чистимо і ріжемо дрібними шматочками. Варимо 20 хвилин, а потім перебиваємо блендером.

    Домашня пастила

  2. Викладаємо на деко тонким шаром. Ставимо в духовку на 6 годин приблизно на 70 градусах.

    Домашня пастила

  3. Готово! Насолоджуйтеся!

    Домашня пастила

Як зробити домашню пастилу з яблук з ягодами

Ягоди дадуть яблучній пастилі і красивий рожевий колір, і приємну ягідну кислинку.

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 кг
  • Ягоди – 50 г
  • Цукор – 50 г

Спосіб приготування:

  1. Яблука чистимо і додаємо до них ягоди. Варимо приблизно 20 хвилин і перебиваємо блендером.

    Домашня пастила

  2. Кладемо рівним шаром на пергамент. Ставимо в духовку з відкритими дверцятами на 5-6 годин.

    Домашня пастила

  3. Як вам такий варіант приготування пастили?

    Домашня пастила

Яблучна пастила в сушарці в домашніх умовах

Сушарка дуже спрощує не тільки приготування джерок або бастурми, а й відмінно справляється з приготуванням пастили.

Інгредієнти:

  • Яблука – 500 г
  • Кориця – 2 ч. л. л.
  • Цукрова пудра – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Яблука пропускаємо через м’ясорубку і змішуємо з корицею. Варимо 30 хвилин і перебиваємо блендером.

    Домашня пастила

  2. Тонким шаром викладаємо в сушарку. Сушимо годин шість на 60 градусах.

    Домашня пастила

  3. Приготований у домашніх умовах десерт кращий за покупний. Переконайтеся в цьому самі.

    Домашня пастила

Простий рецепт домашньої пастили з яблук у духовці

Ще один варіант приготування домашньої пастили з яблук у вашу скарбничку.

Інгредієнти:

  • Яблука – 1,1 кг
  • Цукор – 60 г
  • Вода – 50 мл

Спосіб приготування:

  1. У яблука вливаємо воду і ставимо на вогонь. Варимо 20 хвилин.

    Домашня пастила

  2. Додаємо цукор і перемішуємо. Перебиваємо все блендером.

    Домашня пастила

  3. Акуратно виливаємо пастилу на деко. Сушимо 6 годин при 70 градусах.

    Домашня пастила

  4. Дуже простий і легкий рецепт пастили, яка вийде в будь-якому випадку.

    Домашня пастила

Тонка пастила в домашніх умовах – всього два інгредієнти

Що тонша пастила, то смачнішою вона вийде, а якщо в ній тільки яблука і цукор, то і смак буде шикарним.

Інгредієнти:

  • Яблука – 4 кг
  • Цукор – 150 г
  • Вода – 100 мл

Спосіб приготування:

  1. Дрібним кубиком ріжемо яблука, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Додаємо цукор і варимо 20 хвилин.

    Домашня пастила

  2. Перебиваємо все блендером. Виливаємо тонким шаром і сушимо 6 годин при 70 градусах.

    Домашня пастила

  3. Тонка пастила порадує своїм зовнішнім виглядом і смаком.

    Домашня пастила

Яблучна пастила домашнього приготування

Дуже смачна і проста пастила, яка з легкістю пролежить всю зиму.

Інгредієнти:

  • Яблука – 500 г
  • Вода – 100 мл
  • Цукор – 4 ст. л. л.

Спосіб приготування:

  1. Яблука з водою і цукром варимо 30 хвилин. Перебиваємо блендером

    Домашня пастила

  2. Тонко розрівнюємо і сушимо 6 годин при 70 градусах.

    Домашня пастила

  3. Смачно і ситно, чи не так?

    Домашня пастила