Желе з молока з агар-агаром

jelly-agar-7Агар-агар – це рослинний замінник желатину, на основі якого можна приготувати смачні вегетаріанські десерти: фруктові, ягідні або молочні желе, рахат-лукум, мармелад, желейні заливки для тортів чи тістечок, заливні овочі та ін.

З цієї статті ви можете докладніше дізнатися про використання агар-агар в кулінарії.

Молочне желе з агар-агар – дуже простий рецепт. Все що потрібно – це знайти агар-агар (що часом буває складно) і купити або приготувати рослинне молоко (в тому випадку, якщо ви не вживаєте тваринні продукти). Рослинний «желатин» можна знайти в еко-магазинах, вегетаріанських крамницях, у відділах з індійською продукцією або у великих супер-маркетах. Там же можна купити молоко з сої, кокоса, рису, мигдалю, кунжуту, маку і т. Д. До речі, рослинне молоко дуже легко приготувати вдома:

  • Молоко з маку
  • Молоко з кокоса
  • Молоко з мигдалю

Агар-агар може продаватися у вигляді порошку (як цукор), у вигляді пластин або «ниток» (волокон). Нам підійде будь-який варіант, головне – дотримуватися пропорції.

Отже, нам знадобиться:

  • 2 ст. або 400 мл. рослинного молока (без цукру або інших підсолоджувачів)
  • 1 ст. теплої води
  • 3-4 гр. агар-агар в волокнах або 1 ст. л. порошку
  • + 1 ст. води
  • 1 ст. л. цукру або меду за смаком
  • цедра лимона, тертий шоколад, кокосова стружка і т. д. за бажанням, для прикраси

Молочне желе з рослинним желатином

Якщо приготувати цей десерт з мигдального молока, то вийде оригінальний китайський рецепт мигдального тофу! Китайський мигдальний тофу, в оригіналі звучить як Chinese Almond Tofu, дуже популярний в спекотні дні. Десерт має легку, желейну структуру, прекрасно охолоджує, але в той же момент – ситний, так як готується на основі мигдальних горіхів.

Почнемо готувати.

Вилити в посуд воду, додати волокна агар-агар. Залишити на 10 хв.

Агар-агар у воді

Злити воду, перекласти набряклі смужки желатину в каструлю. Додати цукор, 1 ст. води. Поставити на слабкий вогонь і нагріти, постійно помішуючи. Заважайте агар до тих пір, поки він повністю не розчиниться. Це займе не більше 10 хв.

Тепер можна влити рослинне молоко. Ретельно змішайте всі інгредієнти. Дуже важливо, щоб молоко не закипіло. Спробуйте суміш на смак, якщо не вистачає солодощі – додайте цукор або мед і знову добре перемішайте.

Молоко і цукор

Гарячу суміш процідіть через дрібне сито. І розлийте молоко по формах.

Формочка для желе

Як тільки молоко охолоне, можна буде нарізати молочне желе з агар-агар на великі кубики або вирізати формочками для печива.

Желе з агар-агар кубиком

Остигати і «схоплюватися» вегетаріанське желе буде не більше 1-2 годин.

вегетаріанське желе

Смачного!