Завдяки рослинному агар-агар (аналог желатину) можна готувати смачні вегетаріанські десерти: желе, мармелад, мус, пастилу, мармелад, джем, пудинг, зефір, «пташине молоко» і багато іншого. Агар-агар має сильну желюючий властивістю, яке в кілька разів перевищує желатин, десерти або інші страви «схоплюються» на агарі набагато швидше.
У рослинного продукту є один мінус: запах! Агар виготовляється з водоростей, і часто, при очищенні нижчого рівня, присутній водянистий або болотний запах. Повторюся, що смак і запах буде залежати від компанії виробника та методів очищення продукту. Якщо вам не подобається, як пахне агар, і він точно не підходить для десерту, тоді спробуйте на його основі приготувати вегетаріанський холодець або овочі в желе, де морський присмак буде тільки плюсом.
Сьогодні ж я хочу запропонувати вам спробувати приготувати мармелад з соку на агар-агар. Сік будь: домашній консервований, свіжовичавлений або куплений в магазині. Якось ми вже готували десерт зі свіжої полуниці на агарі і кокосове молочне желе. Сьогодні все набагато простіше: купите ваш улюблений сік, і ми зробимо з нього смачний десерт.
Складові:
- яблучний сік – 400 мл .;
- цукор – 100 гр .;
- агар агар – 2 ч. л. без верху;
- цукрова пудра за бажанням.
Мармелад на яблучному соку
Замочити агар-агар в 300 мл яблучного соку.
Частину, що залишилася – 100 мл яблучного соку і цукор довести до кипіння, коли цукор розтане, додаємо яблучний сік з агар-агаром. Кип’ятимо 5 хвилин. Спробуйте сік на смак, може потрібно ще трохи цукру або навпаки, занадто солодко, тоді можна розбавити водою.
Підготуємо формочки в яких будемо робити мармелад або желе. Можна використовувати силіконові або звичайні лотки. Дуже зручно робити в формочках для льоду.
Я використовувала звичайні лотки і силіконові формочки. Застелила харчовою плівкою, щоб потім мармелад зручніше було діставати.
Ось так виглядає мармелад в гарячому вигляді.
Потрібно його трохи остудити.
Розливаємо по силіконовим формочках.
І в звичайні лоточки.
Даємо желе застигнути, на це піде приблизно 2 години. А якщо поставите в холодильник, то це станеться рази в два швидше.
Дістаємо з холоду, розрізаємо на шматочки, можна посипати цукровою пудрою.
Іноді магазинний мармелад ще обвалюють в цукрі, але у нас десерт отже солодкий, це буде зайвим.
Смачного!