Веганські торт з персиками



Для бісквіта:

  • 200 гр. апельсинового соку (краще свіжовичавлений)
  • 150 гр. рослинного масла (соняшникової рафінованої або оливкової, щоб не було яскраво-вираженого запаху)
  • 180 гр. цукрового піску
  • 280 гр. борошна
  • 1 ч. Л. соди
  • 30 мл. винного оцту
  • 0, 5 ч.л. солі
  • 1 ст. л. цедри апельсина

Так як це веганські рецепт, ми не будемо використовувати класичний варіант крему, замінимо його на желе з консервованого персика. Сполучення ніжного бісквіту з фруктовим желе на агар-агар вийде просто незрівнянним!

персиковий торт

На желе:

    • 5-6 часточок. консеріврованного персика
    • 200 мл. персикового соку (злити з банки)
    • 25 р цукрового піску
    • 1 ч. Л. агар-агар

    Між бісквітом і желе можна зробити прошарок з будь-якого веганскої крему: авокадо + кероб, фініки + банан, тофу + какао + солодкий сироп і так далі.

    тісто. В окремому посуді збити блендером або віночком апельсиновий сік, цукор і рослинне масло. Потім додати винний оцет, соду і цедру апельсина. Знову все гарненько перемішати і поступово додавати борошно, замішуючи тісто. Тісто має вийти трохи густіше, ніж сметана.

    Вилити готове тісто у форму для торта або тістечок. І поставити випікати в духовку при температурі 180 С.

    желе. Насипати агар-агар в зручну посуд. Залити теплим персиковим соком і поставити на водяну баню, щоб агар-агар повністю розчинився. У цей час нарізати консервований персик на не великі кубики. Як тільки агар-агар розчиниться, всипати до нього персики і поставити в прохолодне місце на 5-10 хв.

    Готовий бісквіт розрізати на 2-4 коржа. Викласти напівзавмерлу желе на кожен корж і поверх торта. І поставити в холодильник на пару годин, почекати поки желе на застигне повністю. Торт прикрасити часточками персика або свіжими фруктами.

    Смачного!