Для бісквіта:
- 200 гр. апельсинового соку (краще свіжовичавлений)
- 150 гр. рослинного масла (соняшникової рафінованої або оливкової, щоб не було яскраво-вираженого запаху)
- 180 гр. цукрового піску
- 280 гр. борошна
- 1 ч. Л. соди
- 30 мл. винного оцту
- 0, 5 ч.л. солі
- 1 ст. л. цедри апельсина
Так як це веганські рецепт, ми не будемо використовувати класичний варіант крему, замінимо його на желе з консервованого персика. Сполучення ніжного бісквіту з фруктовим желе на агар-агар вийде просто незрівнянним!
На желе:
- 5-6 часточок. консеріврованного персика
- 200 мл. персикового соку (злити з банки)
- 25 р цукрового піску
- 1 ч. Л. агар-агар
Між бісквітом і желе можна зробити прошарок з будь-якого веганскої крему: авокадо + кероб, фініки + банан, тофу + какао + солодкий сироп і так далі.
тісто. В окремому посуді збити блендером або віночком апельсиновий сік, цукор і рослинне масло. Потім додати винний оцет, соду і цедру апельсина. Знову все гарненько перемішати і поступово додавати борошно, замішуючи тісто. Тісто має вийти трохи густіше, ніж сметана.
Вилити готове тісто у форму для торта або тістечок. І поставити випікати в духовку при температурі 180 С.
желе. Насипати агар-агар в зручну посуд. Залити теплим персиковим соком і поставити на водяну баню, щоб агар-агар повністю розчинився. У цей час нарізати консервований персик на не великі кубики. Як тільки агар-агар розчиниться, всипати до нього персики і поставити в прохолодне місце на 5-10 хв.
Готовий бісквіт розрізати на 2-4 коржа. Викласти напівзавмерлу желе на кожен корж і поверх торта. І поставити в холодильник на пару годин, почекати поки желе на застигне повністю. Торт прикрасити часточками персика або свіжими фруктами.
Смачного!