Тушковані капуста з картоплею в чавунці
Якщо ви вже готували овочеве рагу на нашу рецептом, тоді знаєте, наскільки можуть бути смачними самі звичайні, сезонні овочі! А чи хочете Ви навчитися готувати овочеві страви ще смачнішими? Є парочка секретів, які зроблять будь-які тушковані овочі в кілька разів смачніше, хоча і не всі поради легко застосувати в побуті:
- Смажити або тушкувати гарячі страви краще в казані з чавуну, наприклад, безмірно смачно готувати в казані плов з рису або перлової каші, гречану кашу з грибами, лагман, супи з грибами, бобовими, овочами (перші страви краще без макаронних виробів) і всілякі соте або рагу.
- Використовуючи овочі по сезону, можна домогтися неймовірного смаку. Кожна пора року – це збір врожаю певної овочевої культури. Звичайно, осінь – той самий сезон, коли улюблені інгредієнти для рагу, нагодовані ласкавим сонечком, мають найбільш яскравий смак. Та й ціна, по сезону, – низька.
- Якщо є можливість, готуйте на відкритому вогні: гриль або самий звичайний багаття з вугіллям додадуть зовсім інший смак будь-якої страви.
<p>
А сьогодні ми приготуємо тушковану капусту з картоплею в казані в духовці. Товстостінна посуд рівномірно прогрівається і довго тримає тепло, що допомагає готувати швидко і смачніше (ніж при використанні тефлонового або емальованого посуду). Навіть сковорода з мармуровою крихтою радує мене менше, ніж стара чавунна, яка перейшла мені у спадок від бабусі.
Складові:
- 1 велика морква (перевірте її на солодкість),
- 1 велика цибулина,
- 1/4 капустини,
- 700-800 г картоплі,
- рослинна олія,
- 200 мл. води,
- сіль, перець або улюблені спеції
Овочі тушковані в казанку
Духовку розігріваємо до 180 С.
Готуємо овочі. Моркву і цибулю – стандартно: цибуля кубиками, моркву на тертці.
Капусту просто шаткуємо, годі й намагатися різати дуже тонко, так як капуста встигне згасити, і навіть сама груба частина овоча добре розвариться.
Наливаємо на дно казана масло, на гаряче масло викладаємо шар картоплі.
Потім відразу шар капусти.
Потім знову шар картоплі. Заливаємо водою.
Накриваємо кришкою, ставимо в піч і Томім.
Поки овочі гасяться в чавунці, обсмажуємо на маслі моркву і цибулю, робимо саму звичайну засмажку.
Відразу ж додаємо зажарку в чавунець. Солимо і перчимо.
Млоїмо все близько 1 години при температурі 180 С, потім знижуємо до 150 С.
Коли всі овочі стануть м’якими, можна буде знімати з вогню.
Смачного!