Основні страви

Тушковані капуста з картоплею в чавунці

Якщо ви вже готували овочеве рагу на нашу рецептом, тоді знаєте, наскільки можуть бути смачними самі звичайні, сезонні овочі! А чи хочете Ви навчитися готувати овочеві страви ще смачнішими? Є парочка секретів, які зроблять будь-які тушковані овочі в кілька разів смачніше, хоча і не всі поради легко застосувати в побуті:

  1. Смажити або тушкувати гарячі страви краще в казані з чавуну, наприклад, безмірно смачно готувати в казані плов з рису або перлової каші, гречану кашу з грибами, лагман, супи з грибами, бобовими, овочами (перші страви краще без макаронних виробів) і всілякі соте або рагу.
  2. Використовуючи овочі по сезону, можна домогтися неймовірного смаку. Кожна пора року – це збір врожаю певної овочевої культури. Звичайно, осінь – той самий сезон, коли улюблені інгредієнти для рагу, нагодовані ласкавим сонечком, мають найбільш яскравий смак. Та й ціна, по сезону, – низька.
  3. Якщо є можливість, готуйте на відкритому вогні: гриль або самий звичайний багаття з вугіллям додадуть зовсім інший смак будь-якої страви.

<p>sam_3857

А сьогодні ми приготуємо тушковану капусту з картоплею в казані в духовці. Товстостінна посуд рівномірно прогрівається і довго тримає тепло, що допомагає готувати швидко і смачніше (ніж при використанні тефлонового або емальованого посуду). Навіть сковорода з мармуровою крихтою радує мене менше, ніж стара чавунна, яка перейшла мені у спадок від бабусі.

Складові:

  • 1 велика морква (перевірте її на солодкість),
  • 1 велика цибулина,
  • 1/4 капустини,
  • 700-800 г картоплі,
  • рослинна олія,
  • 200 мл. води,
  • сіль, перець або улюблені спеції

Овочі тушковані в казанку

Духовку розігріваємо до 180 С.

Готуємо овочі. Моркву і цибулю – стандартно: цибуля кубиками, моркву на тертці.

Морква на тертці і цибулю кубиком

Капусту просто шаткуємо, годі й намагатися різати дуже тонко, так як капуста встигне згасити, і навіть сама груба частина овоча добре розвариться.

Наливаємо на дно казана масло, на гаряче масло викладаємо шар картоплі.

sam_3831

Потім відразу шар капусти.

sam_3832

Потім знову шар картоплі. Заливаємо водою.

sam_3833

Накриваємо кришкою, ставимо в піч і Томім.

Поки овочі гасяться в чавунці, обсмажуємо на маслі моркву і цибулю, робимо саму звичайну засмажку.

sam_3834

Відразу ж додаємо зажарку в чавунець. Солимо і перчимо.

sam_3835

Млоїмо все близько 1 години при температурі 180 С, потім знижуємо до 150 С.

Коли всі овочі стануть м’якими, можна буде знімати з вогню.

Смачного!