Гречана каша зі смаженими грибами і зеленим горошком



Гречана каша з грибами Гречка з грибами, цибулею і зеленим горошком

Даний рецепт гречаної каші – це всім відома класика: відварна гречана каша зі смаженою цибулею та грибами, давно знайоме і улюблене поєднання.

Але щоб трохи урізноманітнити звичне блюдо, автор цього рецепта пропонує додати зелений горошок і свіжу зелень петрушки які зроблять гречану кашу нової, але все такою ж смачною!

Якщо у вас є білі гриби, підберезники, підосичники, лисички або інші лісові гриби, тоді обов’язково замініть частину печериць. Гречка з лісовими грибами в кілька разів смачніше!

Отже, нам знадобиться:

  • 1 ст. гречаної крупи
  • 2 ст. води або овочевого бульйону (розрахунок 1 до 2)
  • 300 гр. свіжих печериць або інших грибів
  • 1 велика цибулина
  • 1 ст. зеленого горошку (можна замороженого, консервованого)
  • рослинна олія
  • 2-3 гілочки свіжої петрушки
  • сіль, перець за смаком

Готуємо гречку з грибами та зеленим горошком

Цибулю нарізати кільцями. Печериці на половинки або четвертинки, якщо вони великі. Розігріти рослинне масло на сковороді, обсмажити цибулю до золотого кольору. Потім додати гриби, готувати ще 4-5 хв., Поки печериці не поміняють колір.

Тепер можна додати горошок. Якщо ви використовуєте заморожений, то краще опустити його в теплу воду на 2-3 хв., Щоб він встиг розморозитися перед приготуванням.

Цибулю і гриби

Якщо у вас немає свіжого або замороженого горошку, то використовуйте консервований. 3-4 ст. л. – буде цілком достатньо. Не забудьте злити воду з бобових!

Посоліть і поперчіть гречану кашу з грибами. Дайте горошку пропаритися протягом 2-3 хв.

Гречка з грибами

Вимкніть плиту, присипте кашу дрібно нарізаною петрушкою і накрийте гречку кришкою. Через кілька хвилин блюдо можна буде подавати на стіл.

Смачного!