Гречка з грибами, цибулею і зеленим горошком
Даний рецепт гречаної каші – це всім відома класика: відварна гречана каша зі смаженою цибулею та грибами, давно знайоме і улюблене поєднання.
Але щоб трохи урізноманітнити звичне блюдо, автор цього рецепта пропонує додати зелений горошок і свіжу зелень петрушки які зроблять гречану кашу нової, але все такою ж смачною!
Якщо у вас є білі гриби, підберезники, підосичники, лисички або інші лісові гриби, тоді обов’язково замініть частину печериць. Гречка з лісовими грибами в кілька разів смачніше!
Отже, нам знадобиться:
- 1 ст. гречаної крупи
- 2 ст. води або овочевого бульйону (розрахунок 1 до 2)
- 300 гр. свіжих печериць або інших грибів
- 1 велика цибулина
- 1 ст. зеленого горошку (можна замороженого, консервованого)
- рослинна олія
- 2-3 гілочки свіжої петрушки
- сіль, перець за смаком
Готуємо гречку з грибами та зеленим горошком
Цибулю нарізати кільцями. Печериці на половинки або четвертинки, якщо вони великі. Розігріти рослинне масло на сковороді, обсмажити цибулю до золотого кольору. Потім додати гриби, готувати ще 4-5 хв., Поки печериці не поміняють колір.
Тепер можна додати горошок. Якщо ви використовуєте заморожений, то краще опустити його в теплу воду на 2-3 хв., Щоб він встиг розморозитися перед приготуванням.
Якщо у вас немає свіжого або замороженого горошку, то використовуйте консервований. 3-4 ст. л. – буде цілком достатньо. Не забудьте злити воду з бобових!
Посоліть і поперчіть гречану кашу з грибами. Дайте горошку пропаритися протягом 2-3 хв.
Вимкніть плиту, присипте кашу дрібно нарізаною петрушкою і накрийте гречку кришкою. Через кілька хвилин блюдо можна буде подавати на стіл.
Смачного!