Салат десятка



А ви вже заповнили свої кладовочки заготовками? Якщо місце залишилося, розповім сьогодні про дуже смачне салаті на зиму під таємничою назвою – Десяточку. А вся справа в тому, що всіх інгредієнтів будемо використовувати по десять: 10 баклажанів, 10 помідорів, 10 цибулин і стільки ж перчин. А якщо ви зменшите кількість інгредієнтів, то ви з легкістю зможете назвати ваш салат на зиму хоч «Семерочка», хоч «трійка», хоч «п’ятірочка».

Салат десятка на зиму

салат десятка

Салат Десятка зібрав в собі кілька видів овочів, вирощені в грунті під літнім сонечком. Якщо ви зважилися на приготування цього смачного салату, то беріть блокнот і записуйте рецепт, який вже перевірений роками. Хотілося б відзначити головний плюс цього салату, його приготування не вимагає стерилізації, вважаю, що це дуже важливо для початківців кулінарів. Для любителів гостренького, рекомендую додати до складу інгредієнтів стручок гострого перцю, який зробить салат Десяточку більш пікантним.

Консервуємо на зиму салат з баклажанів всього за кілька годин, а згадуємо про літо всю зиму!

Вихід з однієї порції салату 7-8 літрових банок.

Для приготування зимового салату вам потрібно придбати

Складові:

  • баклажани – 10 шт.,
  • солодкий перець – 10 шт.,
  • томати – 10 шт.,
  • 10 головок ріпчастої цибулі.

Для соусу знадобляться:

  • 200 мл рослинного масла,
  • Чарка оцту (75 мл),
  • 1 ст. ложка солі,
  • 4 ст. л. цукру.

Процес приготування:

Салат десятка перецьЗ солодкого перцю видалити плодоніжки з насінням.

Салат десяточка з перцемПодрібнити шматочками або півкільцями.

Салат десятка з цибулеюЛук очистити і нарізати.

Салат десяточка рецептНадіслати до перцям.

Салат десятка з баклажанівБаклажани помити і очистити від плодоніжки і шкірки. Нарізати порційними кубиками.

Салат десятка помідориПомідори помити, видалити з шкірки дефекти, нарізати часточками.

Салат десятка рецептУ великій алюмінієвій мисці з’єднати всі овочі. Полити олією і оцтом, додати сіль і цукор. З’єднати в мисці в однорідну масу.

Банки помити в проточній воді з додаванням соди. Простерилізувати по кілька хвилин кожну. Кришки залити окропом.

Миску з салатом поставити на плиту і на середньому вогні довести до кипіння. Прокип’ятити салат 10-15 хвилин, розкласти по банках і закатати кришками.

Спробуйте приготувати цей смачний консервований салат, і він обов’язково займе почесне місце в ваших кулінарних шедеврах. Адже баночки з заготовками, компотами і салатами на зиму завжди виручать господиню, урізноманітнюють ваш раціон і навіть прикрасять стіл, нехай то звичайний сімейний обід або святкове застілля.

За рецепт і фото заготовки з баклажанів «Десятка» дякуємо Коваленко Костянтина.

Можливо, вам буде цікавий рецепт ще одного зимового салату в банках:

Салат з імбиром заготовка на зиму Як зробити салат з імбиром – >>