Теплий салат з баклажанів і помідорів



Салат з баклажанів та помідорів Теплий салат з баклажанів з помідорами та базиліком

Разом з літніми днями приходить не тільки тепло, сонечко і гарний настрій, а й вражаюче достаток овочів і фруктів. Саме час, щоб запасатися вітамінами на зиму. Звичайно, як це зробити з ягодами і фруктами, ніхто не сумнівається. Але ось що корисного приготувати з сезонних овочів – знають не багато.

Одним з найпопулярніших літніх овочів вважається баклажан, він же синенький, бадріжан або Дем’янка. Сині смажать, тушкують, відварюють, маринують, готують баклажанну ікру, «гриби» з синенькі, заготовляють на зиму і так далі. Універсальність цього овоча дозволяє приготувати безліч смачних і абсолютно несхожих один на одного страв.

Більш того, баклажани не тільки смачні, але дуже корисні, особливо, завдяки своїй низькокалорійності. Вони легко засвоюються і перетравлюються в організмі. Крім того, сині містять в собі велику кількість вітамінів і мікроелементів: вітаміни С і B, марганець, цинк, залізо та ін. Саме тому, баклажани слід включати в щоденний раціон (по сезону) і обов’язково навчиться готувати безліч страв! Наприклад, салат з баклажанів з помідорами.

Для цього знадобиться:

  • 2 баклажана середнього розміру
  • 1 маленька морква
  • 1 цибулина
  • рослинна олія
  • 1 стиглий томат
  • 2-3 гілочки базиліка
  • сіль перець

Якщо ви обмежуєте вживання смаженого, баклажани для салату можна запекти. Чи не нарізаючи, цільні баклажани загорніть у фольгу, сбризнете рослинним маслом і запікайте до готовності в духовці при температурі 180 С.

Як приготувати салат з баклажанів

Цибулю нарізати півкільцями.

Цибуля

Гострим ножем нарізати помідори так, щоб уникнути надмірного витікання соку всередині. Нашаткувати базилік.

3

Нарізати невеликими шматочками баклажани і морква.

баклажани

Розігріти рослинне масло на сковороді. Висипати луки і обсмажити до рум’яного кольору.

Лук на сковороді

Додати синенькі (баклажани) і моркву і смажити до золотої скоринки. Якщо овочі почнуть пригорати, то можна додати трохи води і накрити кришкою.

Посолити і поперчити.

Овочі

Смажити до рум’яного кольору.

смажити овочі

Готові овочі зняти з вогню, всипати рубаний базилік і часточки томатів.

Додати помідори і базилік

Теплий салат з помідорів і баклажанів готовий!

Салат з помідорів і баклажанів

Салат з баклажанів з томатами можна подавати до відварного рису, гречаної каші, булгур, а також в якості самостійної гарячої закуски або гарніру.

Каша булгур з салатом з баклажанів.

Каша Булгур з баклажанами

Смачного!