Баклажани по-корейськи на зиму

Довгий час в нашій родині готували лише морква по-корейськи. А потім в нашу кулінарну життя влилися мариновані гливи, смажені огірки, і мариновані баклажани. Саме цей корейський салат з баклажанів на зиму пропонуємо приготувати і вам, щоб в тріскучі морози порадувати рідних. Смачні баклажани по корейськи на зиму готують зі стерилізацією, в рецепт включені помідори, болгарський перець, оцет і соєвий соус.

Баклажани по корейськи на зиму

Баклажани по корейськи на зиму

рецепт баклажанів по корейськи

Особливу увагу під час закупівлі продуктів слід приділити стиглості баклажан, чим молодша вони будуть, тим світліше буде насіння і м’якше шкірка. А ще вони не так сильно гірчать, як перестиглі синенькі.

Складові:

  • баклажани – 8 середніх плодів;
  • болгарська різнокольоровий перець – 4 штуки;
  • цукор – 2 столові ложки;
  • яблучний, виноградний або звичайний столовий оцет 4 столових ложки;
  • м’ясисті помідори сорту сливка – 6 штук;
  • часник 4-5 зубчиків (приблизно 1 невелика головка);
  • мелений чорний або червоний перець – ¼ чайної ложки;
  • коріандр зернами – 1 столова ложка;
  • свіжа зелень (переважно кінза) – 1 пучок;
  • сіль – 4 столові ложки;
  • рослинне масло – 4 столові ложки;
  • соєвий соус – ¼ склянки;
  • кунжут – 1 столова ложка без горбка.

Процес приготування:

Баклажани наріжте кубиками, не очищаючи. Додайте солі, покрийте харчовою плівкою, переставте в холодильник на нижню полицю.

баклажани кубиками

Підготуйте болгарський перець – промийте, видаліть насіння, ще раз промийте. Наріжте різнокольоровий болгарський перець уздовж, на вузькі смуги.

Болгарський перець для салату з баклажанів

Помідори так само промийте. Наріжте спочатку пластинами, а потім брусочками, такими ж, як смужки солодкого перцю. Найзручнішими в даному випадку в нарізці будуть овальні, не сильно соковиті сорти томата. Вийміть баклажани з холодильника, рідину злийте, добре відіжміть.

Влийте масло і обсмажте частинами на середньому вогні. Перекладіть готові баклажани в зручну ємність. Обсмажте перець до м’якості на рослинному маслі.

З’єднайте баклажани, перець, і нарізані помідори, влийте вказане в списку інгредієнтів кількість масло. Зелень промийте, просушіть. Найоптимальнішим для цього салату буде кінза або петрушка. Додайте дрібно нарізану зелень до підготовленим овочам.

Кінза петрушка в салат

Очищений часник подрібніть на дрібній тертці або пропустіть через прес. Додайте його в теплий салат з баклажанів.

Теплий салат баклажани часник

Далі всипте те, що у нас залишилося зі списку – сіль, мелений перець, цукор, соєвий соус. Коріандр для посилення аромату трохи розмели в ступці. Кунжут обсмажте на сухій сковороді до легкого аромату і так само додайте до овочів.

Салат з баклажанів на зиму

Перемішайте інгредієнти (якщо потрібно перекладіть в каструлю) і поставте на плиту щоб довести до кипіння. Коли маса закипить – влийте укус і розкладіть по стерильним банкам. Банки трохи прикрийте кришками і стерилізують 30 хвилин з моменту закипання.

Закрутіть баклажани по-корейськи на зиму кришками, гвинтовими або під ключ. Остудіть в перевернутому стані і приберіть в прохолодне місце на зберігання.

Рецепт баклажанів по корейськи

Фото рецепт баклажанів по-корейськи від Алиме.