Заходячи на кухню, у багатьох господинь часто виникає бажання творити, створювати нові рецепти, щоб урізноманітнити своє меню. І найчастіше результатом таких творінь стає салат. Адже кожна з нас з вами може приготувати салат з того, що є в холодильнику, змінюючи або придумуючи складу в процесі приготування.
Багато знаменитих кулінари використовують сушену сливу для створення своїх шедеврів. Але ж і ми не гірші! Включаємо фантазію і поєднуємо різні інгредієнти, створюючи свої іменні шедеври.
Смаковий букет салату буде залежати від обраних вами продуктів і соусу для заправки. Сьогодні нашими основними інгредієнтами для салату стануть відварна курка, чорнослив і сир.
На перший погляд можна сказати, що курка і чорнослив це взагалі не поєднувані інгредієнти. Цей стереотип був зламаний давно. Сьогодні і ми об’єднаємо ці два інгредієнти в одній страві, приготувавши салат з курки і чорносливу!
Салат з куркою і чорносливом
Складові:
- Куряче філе (відварене або запечене) 400 – 500 грам,
- Свіжі гриби (бажано шампіньйони) – 500 грам,
- Чорнослив 150-200 грам,
- Волоські горіхи (очищені) – 50 грам,
- Сир (твердих сортів) – 200 грам,
- Ріпчасту цибулю 1-2 головки (за бажанням),
- Майонез для заправки,
- Рослинна олія – 1 ст. ложка,
- Сіль і спеції за смаком,
- Свіжа зелень за бажанням.
Процес приготування:
Для початку потрібно буде розібратися з м’ясом. Беріть ту частину курячої тушки, яке є у вас в наявності, головне щоб це були не шийки і не реберця. Ідеально використовувати стегенця або стегенця, на них соковите м’ясо.
Більш дієтичним варіантом буде куряча грудка і знежирений натуральний йогурт з ложечкою гірчиці в якості заправки.
Курку слід приготувати (зварити або запекти). При варінні рекомендуємо вам додати в бульйон спеції, відмінний аромат курячого м’яса додасть лавровий лист. Готове м’ясо вийміть з бульйону і остудіть.
Чорнослив слід перебрати і видалити кісточки, якщо такі є. Підготовлені сухофрукти промийте і залийте окропом, залиште набухати. Запарювання чорносливу, навіть якщо він м’який – вимушений захід, таким чином можна позбутися від передпродажного блиску. Багатьом відомо, чому чорнослив блищить. А ось якого походження і якості були жир і хімія, які використовуються виробником, навряд чи хто відповість.
Лук в салаті – це на ваш розсуд. Якщо ви його любите, чому б його і не додати до складу страви. У покроковому фото рецепті цей продукт не був використаний через нелюбов до нього глави нашої родини.
Свіжі печериці потрібно перебрати і промити під проточною водою.
Потім обсушити і нарізати. У сковорідці потрібно розігріти трохи рослинного рафінованого масла і обсмажити нарізану цибулю до красивого золотистого кольору (або пропустити цей крок). Коли цибуля зазолотиться, додати гриби, посолити і поперчити.
Перемішати і смажити до готовності грибів. Потім викласти на тарілку і остудити.
Очищені ядра горіхів потрібно порубати на невеликі шматочки, хто як любить, хтось дрібніше, хтось крупніше. За бажанням горіхи можна обсмажити на сухій сковорідці, для більшого аромату.
Твердий сир слід натерти на середній або крупній тертці.
Чорнослив нарізати дрібними шматочками.
Відварене або запечене куряче м’ясо потрібно відокремити від кісток, порізати шматочками середньої величини або розділити руками на волокна.
Залишилося об’єднати всі інгредієнти у великій салатник, заправити майонезом, посолити і перемішати. Але є й інший, святковий варіант оформлення і подачі салату з курки з чорносливом і сиром. Використовуючи спеціальне кільце або форму для випічки без дна і викласти листковий салат красиво на плоске кругле або прямокутне блюдо як торт.
Якщо ви вирішите скористатися другим варіантом, то рекомендую викласти салат шарами, не забуваючи кожен шар (або через один) промащувати тонким шаром майонезу, або нанести соус сіточкою з конверта.
Першим шаром укладається куряче м’ясо.
Потім обсмажені гриби з цибулею (або без нього).
Після подрібнений чорнослив (і при бажанні дрібно порізаний свіжий лук, який потрібно попередньо замаринувати в оцті або обдати окропом).
Злегка все придавити великою ложкою, трохи промазати майонезом і рясно посипати верх салату натертим на тертці сиром.
А поверх сиру викладіть рубані волоські горіхи.
Зніміть кільце або форму і прикрасьте його за своїм смаком.
Надішліть закусочний торт – салат для просочення в холодильник на 1 – 2 години. Щоб сир не підсох, бажано затягнути блюдо харчовою плівкою.
Такий простий і шалено смачний салат з курки, чорносливу, сиру і грибів вразить в саме серце навіть скептично налаштованих гурманів і стане зіркою вашого застілля.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!
Рецепт салату Соняшник з куркою – >>