Рулет з лаваша з картоплею і грибами



Лаваш з картопляною начинкоюРецепт від нашої передплатниці Наталії Єфименко.

Моя бабуся дуже любила готувати різні пиріжки, пироги, солодкі булочки, млинці і так далі., Тому смачна випічка, особливо не солодке, завжди викликає у мене спогади про бабусиних пирогах. Зараз у мене немає стільки часу, щоб відтворювати на своїй кухні сімейні рецепти, тому на допомогу приходять швидкі страви з «підручних» інгредієнтів.

Звичайно, виходить не так смачно, як у бабусі, але все ж мої страви часто хвалять і люблять в сім’ї.

Чому я так зв’язала воєдино рулети з лаваша і бабусину незрівнянну випічку? Це тому, що рулети мені нагадують бабусині пиріжки з листкового тіста з картоплею і грибами. Ось тільки готуються на порядок швидше.

У лаваш можна загорнути не тільки таку начинку, а й гриби з сиром, як в цьому штрудель з грибами., Картопляне пюре з овочами, як роблять зазвичай начинку для індійських коржів., Крім того, можна начинити листи сиром із зеленню, тушкованою капустою, тушкованими овочами, сиром, бананом і шоколадом і т. д.

Щоб приготувати лаваш з картопляним пюре і грибами, нам знадобиться:

  • 1 упаковка грузинських лавашей (у мене 4 листа)
  • 100 гр. лука порею
  • 1 маленька морква
  • 500 гр. картоплі
  • 250-300 гр. грибів, у мене печериці
  • рослинна олія
  • сіль, перець за смаком

Лаваш з картопляним пюре і грибами

Для початку потрібно відварити картоплю, щоб потім приготувати картопляне пюре. Пюре робимо з мінімальною кількістю води, щоб лаваш не промокла.

Картопляне пюре

Поки картопля вариться, можна приготувати начинку.

Моркву натерти на тертці, гриби нарізати пластинами, цибулю – дрібними кільцями.

Морква, цибуля та гриби

Обсмажити на олії цибулю з морквою протягом 2-3 хв.

обсмажити овочі

Засипати гриби і підсмажити до готовності.

печериці

Гриби можна підсмажити до золотої скоринки або накрити кришкою, щоб начинка вийшла більш соковитою. Вибір за вами.

гасити грріби

Змішуємо овочі, гриби з пюре, солимо і перчимо. І даємо начинці трохи охолонути.

Тепер можна загорнути картопляне пюре з грибами в лаваш. Кожен лист лаваша я розрізала на 4 частини. У кожну частину виклала столову ложку з гіркою начинки. І акуратно розподіляла по половині аркуша.

Начинка на лаваші

Потім лаваш звертаємо в рулет. Не забувайте підбирати краю, щоб рулетики не розгорталася.

Звертати в рулет

Складаємо трубочки з начинкою на тарілку.

Лаваш згорнути в трубочку

Коли листи закінчаться, можна поставити сковорідку на слабкий вогонь і підрум’янити рулети.

підрум'янити лаваш

Досить по 2-3 хв. з кожного боку, щоб начинка прогрілася і корочка лаваша стала рум’яною і хрусткою.

лаваші готові

Тепер можна викладати на тарілку і подавати до обіду або до чаю, як це зробила я.

Ще смачніше буде, якщо приготувати улюблений соус, наприклад, гострий томатний. І подавати лаваш з картоплею та грибами разом з соусом.

Смачного!