Рецепт від нашої передплатниці Наталії Єфименко.
Моя бабуся дуже любила готувати різні пиріжки, пироги, солодкі булочки, млинці і так далі., Тому смачна випічка, особливо не солодке, завжди викликає у мене спогади про бабусиних пирогах. Зараз у мене немає стільки часу, щоб відтворювати на своїй кухні сімейні рецепти, тому на допомогу приходять швидкі страви з «підручних» інгредієнтів.
Звичайно, виходить не так смачно, як у бабусі, але все ж мої страви часто хвалять і люблять в сім’ї.
Чому я так зв’язала воєдино рулети з лаваша і бабусину незрівнянну випічку? Це тому, що рулети мені нагадують бабусині пиріжки з листкового тіста з картоплею і грибами. Ось тільки готуються на порядок швидше.
У лаваш можна загорнути не тільки таку начинку, а й гриби з сиром, як в цьому штрудель з грибами., Картопляне пюре з овочами, як роблять зазвичай начинку для індійських коржів., Крім того, можна начинити листи сиром із зеленню, тушкованою капустою, тушкованими овочами, сиром, бананом і шоколадом і т. д.
Щоб приготувати лаваш з картопляним пюре і грибами, нам знадобиться:
- 1 упаковка грузинських лавашей (у мене 4 листа)
- 100 гр. лука порею
- 1 маленька морква
- 500 гр. картоплі
- 250-300 гр. грибів, у мене печериці
- рослинна олія
- сіль, перець за смаком
Лаваш з картопляним пюре і грибами
Для початку потрібно відварити картоплю, щоб потім приготувати картопляне пюре. Пюре робимо з мінімальною кількістю води, щоб лаваш не промокла.
Поки картопля вариться, можна приготувати начинку.
Моркву натерти на тертці, гриби нарізати пластинами, цибулю – дрібними кільцями.
Обсмажити на олії цибулю з морквою протягом 2-3 хв.
Засипати гриби і підсмажити до готовності.
Гриби можна підсмажити до золотої скоринки або накрити кришкою, щоб начинка вийшла більш соковитою. Вибір за вами.
Змішуємо овочі, гриби з пюре, солимо і перчимо. І даємо начинці трохи охолонути.
Тепер можна загорнути картопляне пюре з грибами в лаваш. Кожен лист лаваша я розрізала на 4 частини. У кожну частину виклала столову ложку з гіркою начинки. І акуратно розподіляла по половині аркуша.
Потім лаваш звертаємо в рулет. Не забувайте підбирати краю, щоб рулетики не розгорталася.
Складаємо трубочки з начинкою на тарілку.
Коли листи закінчаться, можна поставити сковорідку на слабкий вогонь і підрум’янити рулети.
Досить по 2-3 хв. з кожного боку, щоб начинка прогрілася і корочка лаваша стала рум’яною і хрусткою.
Тепер можна викладати на тарілку і подавати до обіду або до чаю, як це зробила я.
Ще смачніше буде, якщо приготувати улюблений соус, наприклад, гострий томатний. І подавати лаваш з картоплею та грибами разом з соусом.
Смачного!