Салат з млинцями



Салат може бути не тільки сумішшю овочів, придатних для дієтичного харчування. Салат з млинцями з яєць відноситься до ситним страв, які часто з’являються на святкових столах. Приготування, звичайно, додасть господині клопоту, адже майже всі інгредієнти вимагають додатково обробки, перш ніж їх шаткують і перемішують в салатниці. Однак такий рецепт салату з куркою, грибами і чорносливом напевно сподобається гостям, а також молодим кулінарам, для яких холодні закуски здаються занадто легким і нецікавим стравою.

Салат з млинцями з яєць

Салат з млинцями

покроковий фото рецепт з куркою, грибами і чорносливом

Замість запропонованих у рецепті курячих стегенець можна буде використовувати куряче філе, яке набагато легше нарізається. У такому варіанті буде потрібно одна грудка курки або два філе.

Печериці можна замінити будь-якими іншими грибами, але тоді час, витрачений на приготування, збільшиться, оскільки лісові гриби потрібно спочатку відварити близько 1 години, а печериці або гливи не вимагають значної термічної обробки, тому простого обсмажування буде досить.

Можна обійтися зовсім без майонезу в заправці, замінивши його соусом зі сметани або натурального йогурту з часником.

Складові:

  • 3 курячі стегенця,
  • 500 г грибів (печериць або глив),
  • 200 г чорносливу,
  • 3 курячих яйця,
  • масло 2-3 ложки,
  • сіль,
  • Перець чорний,
  • лавровий лист,
  • майонез для заправки.

Процес приготування:

Найдовше готується курка, тому філе або стегенця необхідно відварити у воді з додаванням кількох горошин чорного перцю, солі і лаврового листа.

відварна курка

Вариться куряче м’ясо близько 30 хвилин.

Куряче м'ясо для салату

Замінити варіння можна запіканням. В такому випадку куряче м’ясо солиться і перчить, загортається в фольгу і при температурі 180 градусів запікається 30-40 хвилин. Печериці перед додаванням в салат необхідно нарізати і обсмажити на сковороді з невеликою кількістю вершкового або рослинного масла до повного випаровування рідини.

Печериці в салат

Під час приготування гриби посолити.

Рецепт салату з млинцями

Наступним етапом підготовки стане приготування млинців з яєць. Хоча, млинчики – умовна назва, так як, по суті, виходить дуже тонкий омлет. Яйця просто збиваються, щоб гарненько перемішати білок з жовтком, суміш злегка солиться і перчить і виливається маленькими порціями на розпечену сковороду з маслом.

Для більш ніжного смаку можна додати в яєчну «бовтанку» столову ложку майонезу. Борошно за рецептом не додають, але якщо ви хочете розбавити яєчний смак млинців, можна додати не більше 1 столової ложки борошна і ретельно перемішати тісто. Чорнослив замочити в окропі хвилин на 10-15, після чого воду злити. Сухофрукти порізати невеликими шматочками, які будуть в салаті виглядати більш органічно.

Чорнослив для салату

Яєчний млинець обсмажується з обох сторін, на першій 2-3 хвилини на середньому вогні, потім млинець перевертається і підпікають інша сторона.

яєчний млинець

Коли млинці з яєць будуть готові, їх шаткують соломкою або нарізають квадратиками.

У дрібно нарізане куряче м’ясо додається чорнослив з грибами

Курка чорнослив гриби

і нарізка з яєчного млинчика.

Яєчний млинець нарізати квадратиками

Всі інгредієнти салату ретельно перемішуються. Заправка додається або на цьому етапі в загальний салатник, або подається окремо до окремої порції салату, викладеного за допомогою кулінарного кільця на блюді.

Спробуйте і ви приготувати цей курячий салат з млинцями з яєць, сподіваємося, рецепт вам сподобається.

Салат з яєчними млинцями