Салат може бути не тільки сумішшю овочів, придатних для дієтичного харчування. Салат з млинцями з яєць відноситься до ситним страв, які часто з’являються на святкових столах. Приготування, звичайно, додасть господині клопоту, адже майже всі інгредієнти вимагають додатково обробки, перш ніж їх шаткують і перемішують в салатниці. Однак такий рецепт салату з куркою, грибами і чорносливом напевно сподобається гостям, а також молодим кулінарам, для яких холодні закуски здаються занадто легким і нецікавим стравою.
Салат з млинцями з яєць
покроковий фото рецепт з куркою, грибами і чорносливом
Замість запропонованих у рецепті курячих стегенець можна буде використовувати куряче філе, яке набагато легше нарізається. У такому варіанті буде потрібно одна грудка курки або два філе.
Печериці можна замінити будь-якими іншими грибами, але тоді час, витрачений на приготування, збільшиться, оскільки лісові гриби потрібно спочатку відварити близько 1 години, а печериці або гливи не вимагають значної термічної обробки, тому простого обсмажування буде досить.
Можна обійтися зовсім без майонезу в заправці, замінивши його соусом зі сметани або натурального йогурту з часником.
Складові:
- 3 курячі стегенця,
- 500 г грибів (печериць або глив),
- 200 г чорносливу,
- 3 курячих яйця,
- масло 2-3 ложки,
- сіль,
- Перець чорний,
- лавровий лист,
- майонез для заправки.
Процес приготування:
Найдовше готується курка, тому філе або стегенця необхідно відварити у воді з додаванням кількох горошин чорного перцю, солі і лаврового листа.
Вариться куряче м’ясо близько 30 хвилин.
Замінити варіння можна запіканням. В такому випадку куряче м’ясо солиться і перчить, загортається в фольгу і при температурі 180 градусів запікається 30-40 хвилин. Печериці перед додаванням в салат необхідно нарізати і обсмажити на сковороді з невеликою кількістю вершкового або рослинного масла до повного випаровування рідини.
Під час приготування гриби посолити.
Наступним етапом підготовки стане приготування млинців з яєць. Хоча, млинчики – умовна назва, так як, по суті, виходить дуже тонкий омлет. Яйця просто збиваються, щоб гарненько перемішати білок з жовтком, суміш злегка солиться і перчить і виливається маленькими порціями на розпечену сковороду з маслом.
Для більш ніжного смаку можна додати в яєчну «бовтанку» столову ложку майонезу. Борошно за рецептом не додають, але якщо ви хочете розбавити яєчний смак млинців, можна додати не більше 1 столової ложки борошна і ретельно перемішати тісто. Чорнослив замочити в окропі хвилин на 10-15, після чого воду злити. Сухофрукти порізати невеликими шматочками, які будуть в салаті виглядати більш органічно.
Яєчний млинець обсмажується з обох сторін, на першій 2-3 хвилини на середньому вогні, потім млинець перевертається і підпікають інша сторона.
Коли млинці з яєць будуть готові, їх шаткують соломкою або нарізають квадратиками.
У дрібно нарізане куряче м’ясо додається чорнослив з грибами
і нарізка з яєчного млинчика.
Всі інгредієнти салату ретельно перемішуються. Заправка додається або на цьому етапі в загальний салатник, або подається окремо до окремої порції салату, викладеного за допомогою кулінарного кільця на блюді.
Спробуйте і ви приготувати цей курячий салат з млинцями з яєць, сподіваємося, рецепт вам сподобається.