Салат з квасолею на зиму



Салат з квасолею на зиму – страва не тільки корисне і смачне, але ще і дуже поживне. Завдяки білку, що входить до складу бобових, заготівлю цілком можна вживати взимку як самостійну страву. Ніжний смак квасолі з овочами в томатному соусі, безсумнівно, оцінять вегетаріанці і люди, які дотримуються посту.

Салат з квасолею на зиму

Салат з квасолею на зиму

рецепт в мультиварці

Квасоля на зиму рецепт: рецепт для мультиварки, але готувати можна і в каструлі на невеликому вогні.
Для приготування овочевого салату краще використовувати невеликі боби з тонкою шкіркою і крохмалистою м’якоттю.

Складові:

Квасоля на зиму інгредієнти

  • квасоля – 300 г,
  • помідори – 1 кг,
  • болгарський перець – 300 г,
  • цибуля – 200 г,
  • сіль – 1 ст.л.,
  • цукровий пісок – 2 ст.л.,
  • рослинне масло – 150 мл,
  • оцет 9% – 30 мл.

Процес приготування:

Перш за все, підготуйте квасоля – замочіть її в холодній воді на 8 – 12 годин. Причому, води за обсягом візьміть вдвічі більше, ніж зерен. Процедура вимочування не тільки пом’якшує квасоля, але і сприяє розчиненню важко перетравлюваних людським організмом олигосахаридов. Потім набряклі зерна промийте холодною водою і відваріть протягом 20 хвилин до напівготовності.

Квасоля вимочити відварити

На дно мультіварочной каструлі налийте рослинне масло (краще без запаху). Очищений від лушпиння цибулю наріжте кубиками, моркву натріть на крупній тертці. Овочі відправте в каструлю.

Овочі в мультиварці

Стиглі, соковиті помідори наріжте невеликими шматочками. Або ж, попередньо знявши з плодів шкірку, подрібніть їх в пюре за допомогою блендера. Томати відправте в каструлю слідом за цибулею і морквою. Закрийте кришку мультиварки, встановіть режим «Гасіння» на 1,5 години.

Томати цибулю моркву в мультиварці

Через 20 хвилин до овочів додайте болгарський перець. Його слід попередньо вимити, розрізати навпіл, видалити насіння з плодоніжкою. Після чого нарізати невеликими квадратиками.

Квасоля з овочами

У каструлю також покладіть напівм’яку квасоля, цукор і сіль. Інгредієнти ретельно перемішайте і продовжуйте тушкувати під закритою кришкою.

Квасоля на зиму рецепт

Поки мультиварка працює, займіться приготуванням посуду для заготовки. Літрові або півлітрові банки ретельно вимийте гарячою водою з содою. Потім, не встигли охолонути скляні ємності, наповніть окропом по самі вінця. Через 10 – 15 хвилин воду злийте. Металеві кришки просто обдайте окропом і розкладіть на чистій серветці, щоб обсохнули.

Підготувати банки для заготівлі

За п’ять хвилин до закінчення роботи мультиварки в каструлю влийте дві столові ложки оцту, перемішайте салат з квасолею дерев’яною ложкою, доведіть до кипіння. Готову квасолю розкладіть по сухим банкам, герметично закатати кришками, залиште догори дном до охолодження. Приберіть на зберігання до зими.

Квасоля в томатному соусіРецепт квасолі в томатному соусі

Як приготувати дуже смачний салат з квасолею, помідорами, болгарським перцем і цибулею розповіла Ксенія, рецепт і фото автора.