Шукайте рецепт універсального страви? Спробуйте приготувати теплий салат з квасолею і грибами. Доступні продукти, прекрасне поєднання смаків, швидкість приготування. … Це лише деякі з переваг такого салату. Хоча і салатом його назвати складно. Квасоля з грибами здатна стати гідною заміною будь-якого зі звичних основних страв, а в пісні дні самостійною стравою.
Салат з квасолею та грибами
:
Для читачів сайту Хороші рецепти розповімо
як приготувати пісний салат із квасолі з вешенками
Для приготування знадобляться:
Складові:
- квасоля (бажано брати білу велику, але в принципі підійде і будь-який інший сорт) – 500 гр .;
- гриби гливи – 500 гр .;
- велика цибулина;
- сіль і спеції за смаком;
- трохи рослинного масла для смаження.
Процес приготування:
Квасоля замочіть в холодній воді на 2-5 годин (можна і на ніч).
Промийте і доведіть на повільному вогні до кипіння, після злийте воду, залийте холодною, знову закип’ятіть. Варіть до готовності. Прискорити приготування допоможе сіль і сода. Додайте їх з розрахунку столова ложка на 1,5 літра води. Слідкуйте за квасолею. Постарайтеся її не переварити.
В цей час займіться приготуванням глив. Гриби промийте та висушіть паперовим рушником.
Лук поріжте невеликими кубиками, обсмажте в невеликій кількості рослинного масла до золотистого кольору.
Додайте подрібнені гливи, накрийте кришкою і готуйте приблизно 10 хвилин, постійно помішуючи.
Змішайте квасоля з грибами, додайте спеції і свіжу зелень.
Салат готовий.
Їсти його можна як в теплом, так і в холодному вигляді. Виходить дуже смачно, ситно і корисно.
Смачного!
Як приготувати пісний салат з квасолею і грибами розповіла Ірина Усович, рецепт і фото автора спеціально для сайту Хороші рецепти.