Салат з квасолею та грибами



Шукайте рецепт універсального страви? Спробуйте приготувати теплий салат з квасолею і грибами. Доступні продукти, прекрасне поєднання смаків, швидкість приготування. … Це лише деякі з переваг такого салату. Хоча і салатом його назвати складно. Квасоля з грибами здатна стати гідною заміною будь-якого зі звичних основних страв, а в пісні дні самостійною стравою.

Салат з квасолею та грибами

Салат з квасолею та грибами:
Для читачів сайту Хороші рецепти розповімо

як приготувати пісний салат із квасолі з вешенками

Для приготування знадобляться:

Складові:

  • квасоля (бажано брати білу велику, але в принципі підійде і будь-який інший сорт) – 500 гр .;
  • гриби гливи – 500 гр .;
  • велика цибулина;
  • сіль і спеції за смаком;
  • трохи рослинного масла для смаження.

Процес приготування:

Квасоля замочіть в холодній воді на 2-5 годин (можна і на ніч).

Промийте і доведіть на повільному вогні до кипіння, після злийте воду, залийте холодною, знову закип’ятіть. Варіть до готовності. Прискорити приготування допоможе сіль і сода. Додайте їх з розрахунку столова ложка на 1,5 літра води. Слідкуйте за квасолею. Постарайтеся її не переварити.

В цей час займіться приготуванням глив. Гриби промийте та висушіть паперовим рушником.

Лук поріжте невеликими кубиками, обсмажте в невеликій кількості рослинного масла до золотистого кольору.

Додайте подрібнені гливи, накрийте кришкою і готуйте приблизно 10 хвилин, постійно помішуючи.

Змішайте квасоля з грибами, додайте спеції і свіжу зелень.

Салат готовий.

Їсти його можна як в теплом, так і в холодному вигляді. Виходить дуже смачно, ситно і корисно.

Пісна квасоля з грибами

Смачного!

Як приготувати пісний салат з квасолею і грибами розповіла Ірина Усович, рецепт і фото автора спеціально для сайту Хороші рецепти.