Гарбузове печиво рецепти

Печиво з гарбуза без яєць виходить дуже м’яким. Їм можна пригостити і дорослих, і дітей. Вони з’їдять його з задоволенням, але при цьому ніколи не здогадаються з чого воно приготовлено. Для випічки цього десерту не потрібні яйця, м’якість йому надає гарбузове пюре. Гарбузове печиво не кришиться. Спробуйте приготувати цю недорогу, але дуже смачну і корисну випічку.

Гарбузове печиво без яєць

гарбузове печиво

покроковий фото рецепт для духовки

Інгредієнти для гарбузового печива

  • гарбуз – 300 грам,
  • борошно – 1 склянка,
  • масло вершкове – 100 грам,
  • кориця – 1 ч. л.,
  • розпушувач – 1 ч. л.

Очищаємо гарбуз від шкірки і насіння. Ріжемо кубиками.

Свіжа гарбуз кубиками

Для приготування також можна використовувати заморожену гарбуз або готове гарбузове пюре.
Перекладаємо овоч в каструлю. Заливаємо водою, злегка підсолюємо. Ставимо варити до готовності. Займає це 10-20 хвилин. Час варіння залежить від сорту тиквіни.

варений гарбуз

Поки гарбуз вариться, займемося іншими інгредієнтами. Вершкове масло і цукор кладемо в глибоку миску. Масло має бути дуже м’яким. Для цього потрібно заздалегідь дістати його з холодильника.

Цукор вершкове масло в тісто

Ретельно змішуємо масло з цукром до однорідної маси. Солодкість гарбуза залежить від сорту. Якщо готуємо печиво з дуже солодкою, радимо взяти тільки половину норми цукру.

Змішати цукор з маслом

З гарбуза зливаємо воду. Розминаємо товкачем для картопляного пюре в однорідну масу. Деякі сорти волокнисті. Не потрібно домагатися ідеального пюре. Невеликі шматочки після випічки зовсім не помітні і не відчуваються на зубах. Перекладаємо масу в інший посуд. Так швидше охолоне. У теплу пюре додаємо корицю. Добре розмішуємо.

Пюре з гарбуза кориця

З’єднуємо пюре з масляною масою. Змішуємо. Необов’язково домагатися однорідності.

Гарбузове пюре масло

З’єднуємо борошно з розпушувачем і додаємо в миску.

борошно розпушувач

Замішуємо тісто. Воно повинно вийти в’язким, але при цьому не розтікатися, коли формуємо кульку. Кількість борошна може знадобитися трохи більше, в залежності від її якості. Якщо тісто вийшло занадто рідке, додамо трохи борошна.

Тісто для гарбузового печива

Включаємо духовку. Виставляємо температуру 180 градусів.
Змочуємо руки холодною водою або рослинним маслом. Беремо порцію тесту рівну одній столовій ложці. Формуємо однакові грудочки. Викладаємо на змащене олією деко.

Гарбузове печиво в духовці

Випікаємо гарбузове печиво в духовці на середньому рівні 10-15 хвилин. Даємо випічці охолонути.

Як спекти гарбузове печиво

Подавати з чаєм, какао, молоком. Печиво не твердне на наступний день.

Печиво з гарбуза

За бажанням, в тісто можна додати мак, соняшникове насіння.

Печиво з гарбуза в духовці

Автор рецепта і фото Вікторія Вайкулюк.

Печиво з гарбузом в мультиварці

У мене в морозильнику лежить величезна кількість гарбуза, так як я просто обожнюю страви з неї. З гарбуза виходять дуже смачні манти, рагу, пироги, кекси і багато іншого. У свій час я готувала з нею вівсяне печиво. А сьогодні я вперше вирішила спекти м’яке печиво з гарбузом на сметані. Для оригінальності я вирішила додати до складу інгредієнтів смажений арахіс і не прогадала.

Рецепт адаптувала під мультиварку, точно так же ви зможете приготувати його в духовці.

Печиво з гарбузом

Печиво на сметані вийшло дуже м’яке, в міру солодке і ароматне. Смак гарбуза в ньому ледь вловив. Шкода, що мені дісталося тільки одна штучка, так як все інше з’їв мій син. Чесно скажу, він навіть і не зрозумів, що в складі печива був цей інгредієнт. Порадуйте і ви своїх близьких, приготувавши таку просту домашню випічку.

фото рецепт приготування в мультиварці

Складові:

  • гарбуз (терта або пюре) – 4 столові ложки;
  • сметана 15% – 4 столові ложки;
  • цукровий пісок – 3 столові ложки;
  • борошно – 250 грам;
  • арахіс – 1 жменя;
  • яйце – 1 штука;
  • сіль – 1 щіпка;
  • сода – ½ чайної ложки;
  • оцет – 3 мл.

Процес приготування:

Смачне печиво з гарбузаБеремо свіжу або заморожену гарбуз і натираємо її на дрібній тертці або подрібнюємо до пюреобразного стану. В цілому у вас повинно вийти 4 столові ложки гарбузової маси. Попередньо рекомендується гарбуз запекти, з метою економії часу цей крок можна пропустити. Змішуємо зі сметаною, все добре перемішуємо.

Як зробити тісто для печиваУ сметанно-гарбузову суміш ми додаємо три столові ложки цукрового піску (без гірки). Якщо ви хочете, щоб печиво вийшло солодшим, то кількість цукру можна збільшити ще на дві столові ложки. Просто за класичним рецептом воно не повинно бути солодким.

Тісто для печива яйцеДодаємо одне куряче яйце. Масу добре перемішуємо.

Смажений арахіс тістоДодаємо в тісто смажений і очищений від лушпиння арахіс. Він повинен бути без солі і ароматичних добавок, Останнім часом в магазині продають арахіс зі смаком васабі, ковбасок та інших смакових відтінків, краще пошукати горіхи без ароматизаторів.

Печиво з гарбузом в духовціУ самому кінці додаємо соду (погашену оцтом або лимоном) і пшеничне борошно. Замішуємо не дуже рідке і не дуже густе тісто. Але, воно повинно тримати форму, щоб під час випікання не перетворилося в кашу.

Печиво з гарбузом в мультиварціМи будемо готувати печиво з гарбузом в мультиварці, але приготувати його можна і в духовці. Чашу змащуємо рослинним маслом. За допомогою столової ложки викладаємо печиво в чшуа. Випікаємо гарбузове печиво з горіхами в режимі «Випічка» 35 хвилин з одного боку і 10 хвилин з іншого боку.

Печиво з гарбузом

Ароматна випічка готова. Приємного чаювання!

Автор рецепта і фото: Юля Сичова