Ситний овочевий суп з квасолею, селерою і солодким перцем: густий, наваристий, ароматний і дуже-дуже смачний! У зимовий час прекрасно зігріває і насичує, обов’язково спробуйте приготувати квасолевий в суп саме в такому виконанні!
До речі, якщо ви любите супи з квасолею, вашій увазі популярний грецький суп фасолада, який також включає в себе ароматний селера і сезонні овочі.
Для того, щоб приготувати пісний овочевий суп, нам знадобиться:
- 0,5 склянки квасолі будь-якого сорту
- 1 середня морква
- 1 цибулина
- 1 солодкий перець
- 1/8 капусти білокачанної
- 2-3 стебла селери
- свіжа зелень або авокадо для прикраси
- сіль перець
Квасолевий суп з селерою
Квасоля попередньо замочити, краще на ніч (так час приготування квасолі скоротиться вдвічі). Відварити до готовності. Викласти на окрему страву готову квасолю.
Моркву натерти на крупній тертці або нашаткувати тонкою соломкою. Цибулю нарізати дрібними кубиками. Солодкий перець нарізати «вітрилами» або тонкою соломкою, як і морква. Стебло селери – кільцями, капусту тонко нашаткувати.
Обсмажити цибулю, моркву і селеру на рослинному маслі протягом 2-3 хв.
Бульйон, що залишився від відвареної квасолі довести до кипіння.
Додати всі залишилися овочі: солодкий перець і капусту. Відварюємо овочі до готовності. Солимо і кладемо до овочевого бульйону квасоля.
Як тільки овочевий суп з квасолею готовий, знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і даємо настоятися 5-10 хв., Так суп стане ще ароматні!
При подачі на стіл суп з селери з квасолею присипати свіжою зеленню. Також можна нарізати стиглий авокадо на невеликі скибочки і покласти в суп поверх овочів і зелені.
Вам подобаються рецепти з квасолі? Ситний і смачний рецепт теплого салату з квасолі з грибами безсумнівно сподобається вам!
Смачного!