Вареники з буряком і сиром (або тофу)
Мабуть, вареники або пельмені з буряком – звучить дуже незвично. Важко уявити собі таке блюдо: як воно буде виглядати і яким буде на смак? Адже звичніше всього додавати буряк в салати, варити борщ і борщ, або готувати овочеві закуски.
Однак вареники з буряком чи не з’являться дивними італійцям, адже в італійській кухні прийнято готувати равіолі (ті ж вареники або пельмені, які маю іншу форму), які начиняють не тільки картоплею, сиром або вишнею, як ми звикли. Равіолі можуть бути з начинкою з гарбуза, шпинату, міксу різних овочів і навіть з сиром з цвіллю. Варіантів неймовірно багато, що дозволяє створювати шедеври вегетаріанської кухні.
Часто італійські кулінари замішують тісто для равіолі разом з соком шпинату, щоб надати незвичайний зелений колір готового блюда. Або ж додають сік буряка, яка забарвлює равіолі в вишневий колір. Такі експерименти дуже подобаються дітям!
У нашому ж рецепті вегетаріанських вареників з буряком, ми не будемо змінювати колір тесту. Досить буде оригінальною начинки, яка складається з буряка, бурякової гички (або шпинату) і вершкового сиру (або сиру тофу для веганів).
Отже, для тесту нам знадобиться:
- 1 ст. борошна вищого сорту
- вода (кількість буде залежати від якості і сорту борошна)
- сіль
Для начинки:
- 1 великий буряк (або 2 маленьких)
- пучок бурякової гички (часто важко знайти бадилля в продажу, тому її можна замінити на пучок свіжого шпинату)
- 150 гр. вершкового сиру або 150 гр. сиру тофу
- сіль, перець за смаком
Як приготувати вегетаріанські пельмені з буряком
- Відрізати бадилля від буряка. Бадилля промити під проточною водою і дрібно нашаткувати.
- Буряк відварити до готовності.
- Відварну буряк очистити від шкірки. Натерти на крупній тертці.
- Змішати овоч з бадиллям (або шпинатом) і вершковим сиром (або тофу), розім’яти виделкою. Посолити і поперчити.
- Змішати сіль з борошном. Влити невелику кількість води в борошно і ретельно перемішати. Повторити це кілька разів, поки не вийде стандартне тісто для вареників. Тест має бути щільним, але пружним, щоб при розкачування не прилипало і не рвалося.
- Розкачати тісто в тонкий шар, вирізати склянкою або спец. формою кружечки з тіста.
- Викласти начинку з буряка і сиру в центр кружечка з тіста і сформувати вареник.
- Відварити бурякові вареники в злегка підсоленій воді до повної готовності.
- Залишки вершкового сиру можна розплавити на водяній бані до рідкого стану і полити таким соусом готову страву. З тофу можна поступити схожим чином: просто збийте соєвий сир в блендері зі спеціями.
Смачного!