Квасоля на зиму рецепти



З настанням холодів зимові салати користуються великою популярністю серед домашніх страв. Салат з квасолею на зиму виходить особливо смачним, якщо всі інгредієнти були вирощені на присадибній ділянці. Це холодна закуска, до складу якої крім квасолі входять всі звичні для нас інгредієнти: червоний болгарський перець, цибуля, свіжі помідори. Не буде зайвим і додавання моркви. Варто відзначити, що це таке лечо з квасолею відмінно підійде для меню під час Великого посту. Коли м’ясо виявляється під суворою забороною, альтернативою тваринного білка виступить червона квасоля. Для кожного вегетаріанця цей продукт вважається джерелом енергії.

Салат з квасолею на зиму

Квасоля на зиму рецепт

Рецепт без стерилізації. При дотриманні зазначених пропорцій можна приготувати цілих чотири літри смачного салату з овочів з квасолею.

Попередньо заготовляємо: півкілограма звичайного білого лука, пару кілограм помідорів, 50 грам солі, кілограм квасолі, рослинне масло (400мл), півкілограма червоного болгарського перцю. Крім цього до складу йдуть 1 столова ложка цукру, часник (100г) і п’ять чайних ложок 70% оцту.

Як приготувати квасоля на зиму без стерилізації

Перед тим як братися за підготовку, рекомендується гарненько промити квасолю і замочити її на ніч. Варимо протягом півгодини і відправляємо на друшляк, щоб позбавити від зайвої рідини. Варто відзначити, що квасоля буває різних сортів, тому час варіння може відрізнятися. Якщо через півгодини боби так і залишилися твердими, час продовжуємо.
Виймаємо плодоніжки і чистимо болгарський перець від насіння і. Залежно від переваги, нарізаємо зручним способом, можна кубиками або соломкою, головне, щоб шматочки були не дуже великими.

Лук шаткуємо соломкою. Білий ріпчаста цибуля можна замінити фіолетовим. Як правило, смак від такої заміни не страждає.

Помідори необхідно подрібнити за допомогою блендера або ручної м’ясорубки. Якщо спеціальної техніки вдома немає, то можна використовувати звичайну тертку. Більшість господинь попередньо опускаю помідори на п’ять хвилин в окріп, щоб легше було позбавити їх від шкірки.

Беремо середнього розміру каструлю, і відправляємо підготовлені овочі разом з отриманим пюре з помідорів. Вливаємо олію і перемішуємо. Варимо на сильному вогні, поки не закипить, а потім продовжуємо варити на повільному вогні протягом двадцяти хвилин. Далі додаємо квасоля. Дрібно дробимо часник, або пропускаємо через спеціальний прес. Додаємо цукор, оцет, сіль і часник в каструлю до киплячим овочам. Продовжуємо гасити протягом п’ятнадцяти хвилин.

Найзручніше зберігати квасоля на зиму в маленьких банках, як то кажуть, на один раз. Попередньо рекомендується простерилізувати тару. Перекладати готову закуску необхідно в сухі банки. Закочує з використанням чистих і стерильних кришок, перекидаємо і вкутуємо в ковдру. Для того щоб закуска зберегла свою якість, зберігати рекомендується в прохолодному і темному місці.

Рецепт № 2

Часто купуєте консервовану квасолю в банках в магазині? Пропонуємо приготувати домашню заготовку з квасолі на зиму самостійно.

Рецепт гарний тим, що ви можете використовувати її як самостійну страву у вигляді салату з квасолі з овочами, так і використовувати заготовку в якості приправи або соусу до других страв. А ще запаси на зиму з квасолі в томатному соусі – найсмачніша і проста заправка для зимових щей або борщу.

Квасоля на зиму в томатному соусі

Квасоля на зиму

Коли дістанете банку квасолі з комори – вам буде досить кинути в бульйон капусту і картоплю, додати кілька ложок борщової приправи і трохи поварити. Смачний ситний суп або ароматний борщ незалежно від пори року ви завжди зможете приготувати на швидку руку!

Таким чином, ви не тільки заощадите гроші і час, а й будете радувати своїх рідних їх улюбленою стравою з додаванням квасолі.

Квасоля на зиму в банках може приготувати кожна господиня. На приготування 3,5 літрів заготовки вам знадобляться

Складові:

  • 0,5 кг очищеної ріпчастої цибулі;
  • 0,5 кг моркви;
  • 1 кг болгарського перцю;
  • 2 кг помідорів;
  • 2,5 склянки квасолі;
  • 250 мл соняшникової олії;
  • 5 ст. л. столового оцту,
  • 5 ст. л. цукру;
  • 1,5 ст. л. солі.

Процес приготування:

Квасоля на зиму рецептЛук потрібно подрібнити, бажано дрібними кубиками, а моркву потерти на тертці. Квасоля зварити до готовності будь-яким зручним способом, в мультиварці або на плиті.

Пасерувати цибулю і моркву з невеликою кількістю рослинної олії на середньому вогні, поки цибуля не стане пріжаріваться.

Перець порізати соломкою, додати до нього помідори, змолоти на м’ясорубці, вже готову квасолю і смажену цибулю з морквою.

Змішати соняшникову олію, оцет, цукор, сіль і додати все це в суміш овочів.

Заготовки з квасолі на зимуДобре перемішати і варити на повільному вогні 1 годину.

Салат з квасолею на зимуРозкласти квасоля на зиму в стерилізовані банки, закатати під ключ і залишити в перевернутому стані остигати під пледом.

За рецепт і покрокові фото заготовки з квасолі дякуємо Галагуз Ольгу Вікторівну.

Можливо, вам сподобається рецепт зеленої стручкової квасолі з овочами на зиму:

Стручкова квасоля на зиму Як зробити консервовану стручкову квасолю – >>

Вдалих вам заготовок і хороших рецептів!