Ось і Масляна прийшла. Пора пекти млинці. Гарбузове млинці вже пробували, сьогодні я пригощаю млинцями на апельсиновому соку.
апельсинові млинці
Складові:
- Пшеничне борошно – 2 склянки,
- Апельсиновий сік – 200 мл,
- Крижана вода – 150 мл,
- Яйця -2 шт.
- Вершкове масло,
- сіль,
- Цукор за смаком,
- Гашене сода – 0.5 ч. Л.,
- Рослинна олія.
Процес приготування:
Готуємо тісто на млинці звичайним способом. У глибокий посуд всипаємо склянка пшеничного борошна, заливаємо крижаною водою, розмішуємо, вбиваємо яйця, солимо, знову розмішуємо віночком.
До отриманої маси підсипає склянка борошна, гашене соду, доливаємо апельсиновий сік, вимішуємо тісто до однорідної консистенції. Присмачити млинцеве тісто цукром за смаком. Готове тісто поставимо в холод на 25 хвилин. Апельсиновий сік потрібно вичавити зі свіжих апельсинів. Якщо ви використовуєте магазинний сік, то цукор в тісто додавати не потрібно.
Тісто відпочило, приступаємо до випічки апельсинових млинчиків. Випікаються вони як зазвичай на розігрітій сковороді, підмазати рослинним маслом. У сковороду вливаємо рідке тісто невеликим ополоником і розрівнюємо по сковороді. Підсмажений блинок знизу перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку.
Таким чином випікаємо все тісто, кожен млинець змащуємо вершковим маслом. Млинці вийшли рум’яні і з присмаком апельсина. До своєї випічці я подавала чай з варенням.
За рецепт смачних млинців на основі соку дякуємо Галину Котяхову.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!