Бамбл кава
Смішну назву, яка в перекладі з англійської означає звичайного джмеля, цей напій отримав через яскравий зовнішній вигляд – комбінацію яскраво-помаранчевого і майже чорного. Готується він із доступних інгредієнтів, тільки сік, солодкий сироп, лід і, звісно ж, ароматна кава. Це чудовий напій для спекотного літа, вітамінний, тонізуючий і просто шалено смачний. Усім кавоманам настійно рекомендуємо!
Бамбл кава в домашніх умовах – покроковий фото рецепт
Традиційно прохолодний напій готується з мінімуму продуктів, але в результаті виходить напрочуд збалансований кисло-солодкий смак. Кава, що входить до складу коктейлю, бадьорить, а апельсиновий сік поповнює нестачу вітамінів в організмі. І все це в охолодженому за допомогою льоду вигляді. Ну що ще потрібно для приємного відпочинку в спекотну пору року?
Каву в сік можна виливати просто, змішуючи шари, або акуратно і дуже повільно вливати по ложечці, щоб вийшло гарне розмежування помаранчевого соку і чорного еспресо – тут вже кому як більше подобається.
Інгредієнти
- Подвійний Еспресо: 1 порція
- Апельсиновий фреш: 100 мл
- Сироп солодкий: 20 мл
- Лід колотий: 140 г
Інструкція приготування
- Як приготувати класичну бамбл каву? Зварити подвійну порцію еспресо з улюбленої свіжомеленої кави.
- Підготувати сік та інші продукти, у високий келих укласти на 2/3 лід у високий келих.
- Налити на нього сироп, він додасть напою приємної солодкості.
- Потім влити апельсиновий сік, не забуваючи залишити місце для кави.
- Останнім додати охолоджену каву. Ось і готовий смачний, освіжаючий і підбадьорливий напій, його приготування займає лічені хвилини, а смак приголомшливий!
Рецепт холодної бамбл кави з апельсиновим соком
Яскравий, красивий напій можна приготувати як для себе коханого, так і гостям яскравої літньої вечірки. Красиві коктейлі не тільки допоможуть втамувати спрагу, а й створять гарний настрій.
У класичному варіанті використовується свіжовичавлений сік, але оскільки влітку знайти хороші апельсини не так і просто, краще все ж узяти за основу хороший пакетований сік із яскраво вираженим смаком.
Інгредієнти:
- Сік апельсиновий – 125 мл;
- Сироп карамельний – 30 мл;
- Вода – 150 мл;
- Кава – 2 ч. л. л.;
- Лід – 1 лоток.
Приготування:
- Зварити з кави і води американо або еспресо, якщо вже дуже ліньки, то зійде і розчинна. Взяти досить високу, але не надто вузьку склянку (в ідеалі харрікен), заповнити її до половини кубиками льоду.
- Заповнити на половину апельсиновим соком і налити карамельного сиропу, він через свою солодкість опуститься вниз.
- І в останню чергу по ложці повільно влити вже остиглу каву, намагаючись не змішати шари. Залишається прикрасити на свій смак, закинути всередину трубочку – і можна насолоджуватися яскравим літнім коктейлем!
Як приготувати апельсинову бамбл каву в домашніх умовах
Вдале поєднання міцної кави, освіжаючого соку та льоду ідеально для літа. А ця бамбл кава до того ж тішить гарним зовнішнім виглядом і яскравим контрастом. Робиться напій шарами, а вже перед вживанням його можна перемішати. Дивно, але цю розкішну каву легко можна приготувати в домашніх умовах.
Інгредієнти:
- Сік апельсиновий – 100 мл;
- Кава Еспресо – 100 мл;
- Кленовий сироп – 20 мл;
- Лід – 6-8 кубиків.
Приготування:
- Воду закип’ятити і заварити за класичним рецептом еспресо. Приготувати зі свіжих і солодких апельсинів сік або взяти пакетований.
- У високу склянку покласти лід, зверху налити сироп, потім сік і останньою каву, намагаючись не перемішувати шари. Додати соломинку, пити одразу, поки напій холодний.
Літня бамбл кава з апельсиновим та ананасовим соком
У спекотні дні нічого не хочеться, крім холодних напоїв. Але що ж робити любителям кави, які не можуть навіть прокинутися, а вже тим більше продуктивно працювати без дози кофеїну? Вихід є – це прохолодні напої на основі кави, наприклад, яскравий і ароматний бамбл.
Саме цей рецепт дивує гамою смаків, адже крім традиційного для цього напою апельсинового соку в коктейль додається ще й ананасовий, а замість нейтрального кленового сиропу – полуничний.
Інгредієнти:
- Сік апельсиновий – 50 мл;
- Сік ананасовий – 50 мл;
- Сироп полуничний – 20 мл;
- Кава еспресо – 50-70 мл.
Приготування:
- Зварити насичений еспресо і дати йому охолонути. У високий келих насипати кубики льоду або крихту, зверху залити полуничний сироп, щоб він змочив кубики.
- Акуратно по ложечці налити суміш соків, намагаючись не змішувати шари. І останнім, не менш обережно, залити охолоджену каву. Вуаля! Якщо традиційні соки, компоти та морси вже набридли – спробуйте яскравий бамбл. Насолоджуйтеся літом!
Тепла бамбл-кава з ванільним сиропом – відео-рецепт
Бамбл-каву подають не тільки в холодному, а й теплому вигляді. Особливо, коли надворі вже осінь і хочеться чогось теплого та затишного. Принцип приготування практично не відрізняється, але про це у відео-рецепті розповість справжній бариста.
Інгредієнти:
- Подвійний еспресо – 200 г;
- Апельсиновий фреш – 200 г
- Ванільний сироп – 15 г.
Приготування: