Варення з персиків



Продовжуємо робити солодкі заготовки на зиму, і сьогодні ми будемо готувати дуже красивий і дуже смачний фруктовий десерт.
Варення з будь-яких ягід і фруктів завжди виходить смачним, але, мабуть, саме варення з персиків можна назвати самим вишуканим і красивим. Безумовно, якщо є можливість, то краще «запастися» натуральними вітамінами, не вдаючись до термічній обробці фруктів, але в зимовий час не завжди можна купити свіжі персики, а варення ось воно – красується на столі на радість рідним і близьким. Скибочки персиків, зварені в сиропі, стають прозорими і буквально тануть у роті. І готувати, і зберігати персикове варення досить легко, правда зберігається воно недовго, тому що з’їдається швидко)

Пропонований сьогодні рецепт варення з персиків не зовсім звичайний. Готувати ми його будемо з додаванням до складу інгредієнтів кави. Здивовані? Так, натуральна кава можна не тільки пити, виявляється. У цьому рецепті використовується кави в зернах, і це важливо, тому постарайтеся не відходити від рецептури, щоб результат вас не розчарував.

Варення з персиків з кавою має вишуканий смак, десерт виходить з приємною кавово-персикової гірчинкою.

Варення з персиків з кавою

Варення з персиків

як приготувати варення з персиків з кавою

Складові:

Інгредієнти для персикового варення

  • персики (без кісточок) – 500 г,
  • цукор – 450 г,
  • кава в зернах – 1,5 столові ложки,
  • вода (для кави) – 70 мл.

Процес приготування:

Персики вимити і нарізати скибочками.

персики скибочками

У каструлю укласти шар персиків, засипати цукром. Повторити. Залишити на 1 годину.

Шар персиків цукор

Кава розмолоти і заварити. Остудити.

заварити каву

Перелити каву в каструлю з персиками. Повільно нагріти до кипіння і охолодити.

Кава персики зварити охолодити

Повторити попередній крок 1-2 рази. Фрукти повинні рівномірно розподілитися в сиропі.

Фрукти в сиропі

Перекласти в чисті гарячі банки і закрити стерильними кришками. Варення не слід вживати на ніч, зміст кави в продукті може викликати порушення сну.

Варення з персиків на зиму

Автор рецепта і фото: Ната Комарова