Дуже шкода, що такий смачний рослинний продукт, як часникові стрілки, багато хто обходить стороною. Молоді пагони часнику можна купити (або зібрати на ділянці) тільки на початку літа, сезон їх проходить швидко, буквально, за 2-3 тижні. Адже в їжу годяться тільки молоді стрілки: чим старше вони стають, тим грубіше волокна, є їх можна, але це вже не так смачно, та й повозитися з очищенням доведеться не мало.
За смаком часникові стрілки схожі на стручкову квасолю з яскраво-вираженим часниковим присмаком. Квітконосне стебло можна смажити (як в нашому випадку), додавати в супи, салати, а також маринувати, квасити, солити і сушити.
Смажаться пагони швидко, буквально за 5-7 хв. Смачними добавками до смажених часниковим стрільцям будуть: сметана, тварини або рослинні вершки, соєвий соус, хумус, соус бешамель. Так як у стрілок виражений часниковий смак, найкраще поєднувати їх з густим і вершковим соусом, щоб правильно збалансувати смаки.
Складові:
- 1 великий пучок часниковий стрілок;
- 3 ст. л. рослинного масла;
- 2 ст. л. сметани;
- 1 ст. л. соєвого соусу;
- чилі за бажанням.
Пагони часнику не продаються в магазині або супермаркеті, їх можна знайти у бабусь на ринку або зібрати на дачній ділянці, якщо такий є. Якщо ви знайдете пагони в продажу, то ціна їх буде дуже низькою – 1 пакет коштує до 30 рублів, а 1 пучок – до 15 рублів.
Приготування часниковий стрілок
Готується зелень дуже просто! Спочатку слід промити пагони і видалити квітки. Потім – нарізати невеликими шматочками, приблизно, по 5-7 см.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо часникові стрілки. Смажимо їх протягом 5-7 хв., Часто помішуючи. Якщо ви любите блюдо гостріше, тоді на цьому етапі додайте перчик чилі.
За 1 хв. до готовності кладемо сметану. Перемішуємо всі інгредієнти.
Знімаємо з вогню, вливаємо соєвий соус.
Смажені часникові стрілки готові. Їх можна подавати як гарячу закуску або овочевий гарнір. Смачно з картоплею, смаженими грибами, відвареним рисом або гречкою.
Смачного!