Рецепт на швидку руку – човники з кабачків фаршировані овочами, начинка для яких може складатися з будь-яких овочів, знайдених будинку або на грядках. Смажена м’якоть кабачка добре поєднується за смаком з морквою, цибулею, часником, помідорами, баклажанами або будь-яким видом капусти. Головне – це заздалегідь зробити начинку, а не запікати все разом в сирому вигляді.
Я сьогодні захотіла начинити половинки кабачків часниковими стрілками, сезон яких вже проходить, а туди додала молоду моркву і зелень, що зібрала на грядці. От і все! Потім просто запекла в духовці човники, а потім вже нафарширувала їх овочевою сумішшю – рецепт дуже простий. Для різноманітності можна ще приготувати такі ось кабачки, фаршировані овочами: зелений горошок, цвітна капуста, цибуля, а потім запекти під сиром або човники з грибами під сиром і сметаною. Таких варіантів можна придумати безліч.
Інгредієнти на 2 порції:
- 2 кабачка середнього розміру;
- 1 морква;
- 5-6 часникових стрілок;
- 1/4 пучка свіжого кропу або іншої зелені;
- рослинна олія;
- сіль.
Покроковий рецепт з фото
Промиваємо кабачки і ріжемо на дві поздовжні частини. Наносимо ножем грати на м’якоть – з такими надрізами буде дуже легко дістати м’якоть і не порушити цілісність половинки.
Нарізаємо дрібними кубиками моркву. Стрілки – на 3-4 см. Шаткуємо зелень.
Обмащуємо очищені човники маслом і ставимо в розігріту духовку на 180 С. Накривати фольгою не треба, овочі пропекутся хвилин за 45-60 повністю.
Викладаємо на розігріту олію вичищену м’якоть, туди ж морква і часникові стрілки.
А за 2 хвилини до готовності – кріп. Солимо і перчимо до смаку.
Запечені човники трошки солимо.
Кладемо всередину начинку і ставимо ще на 3-5 хв. в духовку. Якщо хочете запекти під сиром, то це самий підходящий момент, щоб присипати сиром наше блюдо.
Викладаємо на тарілку і можна подавати на стіл!
З повагою, Юля К.