Човники з кабачків фаршировані овочами



Рецепт на швидку руку – човники з кабачків фаршировані овочами, начинка для яких може складатися з будь-яких овочів, знайдених будинку або на грядках. Смажена м’якоть кабачка добре поєднується за смаком з морквою, цибулею, часником, помідорами, баклажанами або будь-яким видом капусти. Головне – це заздалегідь зробити начинку, а не запікати все разом в сирому вигляді.

Я сьогодні захотіла начинити половинки кабачків часниковими стрілками, сезон яких вже проходить, а туди додала молоду моркву і зелень, що зібрала на грядці. От і все! Потім просто запекла в духовці човники, а потім вже нафарширувала їх овочевою сумішшю – рецепт дуже простий. Для різноманітності можна ще приготувати такі ось кабачки, фаршировані овочами: зелений горошок, цвітна капуста, цибуля, а потім запекти під сиром або човники з грибами під сиром і сметаною. Таких варіантів можна придумати безліч.

Інгредієнти на 2 порції:

  • 2 кабачка середнього розміру;
  • 1 морква;
  • 5-6 часникових стрілок;
  • 1/4 пучка свіжого кропу або іншої зелені;
  • рослинна олія;
  • сіль.

Покроковий рецепт з фото

Промиваємо кабачки і ріжемо на дві поздовжні частини. Наносимо ножем грати на м’якоть – з такими надрізами буде дуже легко дістати м’якоть і не порушити цілісність половинки.

Нарізаємо дрібними кубиками моркву. Стрілки – на 3-4 см. Шаткуємо зелень.

Обмащуємо очищені човники маслом і ставимо в розігріту духовку на 180 С. Накривати фольгою не треба, овочі пропекутся хвилин за 45-60 повністю.

Викладаємо на розігріту олію вичищену м’якоть, туди ж морква і часникові стрілки.

А за 2 хвилини до готовності – кріп. Солимо і перчимо до смаку.

Запечені човники трошки солимо.

Кладемо всередину начинку і ставимо ще на 3-5 хв. в духовку. Якщо хочете запекти під сиром, то це самий підходящий момент, щоб присипати сиром наше блюдо.

Викладаємо на тарілку і можна подавати на стіл!

З повагою, Юля К.