Рецепт від Юлії.
Не було для мене більш смачного і, в той же час, рідко підготовлюваного блюда, ніж чебуреки. Швидше за все це через те, що я довго не знаходила відповідну начинку для них, а ось коли підібрала саме сочевичну, це блюдо стало у нас частіше з’являтися на столі. А останнім часом гості вимагають саме чебуреки з сочевицею, тому їх я призвичаїлася робити якісно, в зв’язку з чим, вирішила і з вами поділитися моїм рецептом.
Цього разу для начинки я використовувала фарш з сочевиці з пекінською капустою і морквою, як я робила для кундюмов. Але зазвичай я просто перекручують замоченную темну сочевицю в пюре (або варену, якщо залишилася), а туди замішую обсмажений або свіжа цибуля і часник (можна асафетиду), а також сіль і чорний перець. Можна ще додати якісь спеції, хоча я вважаю, що сочевична начинка вже тепер самодостатня.
Складові:
- 300 г борошна,
- 3 ст.л. олії соняшникової,
- 150 мл води,
- ½ ст.л. оцту 9%,
- 200 г сочевиці,
- 2 зубки часнику,
- ½ ч.л. солі і перцю.
Смачні чебуреки з сочевицею
Сочевицю заздалегідь, напередодні приготування чебуреків, необхідно промити і замочити на ніч у холодній воді.
На наступний день потрібно просіяти борошно через сито кілька разів і змішати з сіллю.
У мисці з борошном зробити посередині поглиблення і додати туди рослинне масло.
Оцет, воду і повільно замісити тісто. Відставити його на півгодини в сторону відпочивати.
З сочевиці потрібно злити рідину і промити її. Подрібнити сиру сочевицю і часник. Начинка вийде досить щільної.
Тісто розкачати.
А після цього видавити кола підходящої кухлем або чим-небудь іншим.
Кожне коло ще трохи треба розкачати качалкою. На один край покласти начинку.
На фото начинка з кундюмов, але ви можете покласти начинку, як в цьому рецепті, перетерту сочевицю з часником і спеціями. Мені подобається за смаком і перший і другий варіант.
Накрити цей край вільним і защипнути великим і вказівним пальцем.
Для краси пройти виделкою ці краї. Таким чином, краю будуть ще краще скріплені, та й виглядати готові чебуреки будуть оригінальніше.
Смажити чебуреки потрібно на сковороді з достатньою кількістю рослинного масла. Робити це потрібно з двох боків до золотистої скоринки.
Чебуреки з сочевицею вийдуть хрусткими, ситними, з соковитою вегетаріанської начинкою!
Смачного!