Чебуреки з сочевицею

Рецепт від Юлії.

Не було для мене більш смачного і, в той же час, рідко підготовлюваного блюда, ніж чебуреки. Швидше за все це через те, що я довго не знаходила відповідну начинку для них, а ось коли підібрала саме сочевичну, це блюдо стало у нас частіше з’являтися на столі. А останнім часом гості вимагають саме чебуреки з сочевицею, тому їх я призвичаїлася робити якісно, ​​в зв’язку з чим, вирішила і з вами поділитися моїм рецептом.

вегетаріанські чебуреки

Цього разу для начинки я використовувала фарш з сочевиці з пекінською капустою і морквою, як я робила для кундюмов. Але зазвичай я просто перекручують замоченную темну сочевицю в пюре (або варену, якщо залишилася), а туди замішую обсмажений або свіжа цибуля і часник (можна асафетиду), а також сіль і чорний перець. Можна ще додати якісь спеції, хоча я вважаю, що сочевична начинка вже тепер самодостатня.

Складові:

складові

  • 300 г борошна,
  • 3 ст.л. олії соняшникової,
  • 150 мл води,
  • ½ ст.л. оцту 9%,
  • 200 г сочевиці,
  • 2 зубки часнику,
  • ½ ч.л. солі і перцю.

Смачні чебуреки з сочевицею

Сочевицю заздалегідь, напередодні приготування чебуреків, необхідно промити і замочити на ніч у холодній воді.

На наступний день потрібно просіяти борошно через сито кілька разів і змішати з сіллю.

просіяне борошно

У мисці з борошном зробити посередині поглиблення і додати туди рослинне масло.

Рослинна олія в тісто

Оцет, воду і повільно замісити тісто. Відставити його на півгодини в сторону відпочивати.

тісто відпочиває

З сочевиці потрібно злити рідину і промити її. Подрібнити сиру сочевицю і часник. Начинка вийде досить щільної.

Тісто розкачати.

тісто розкачати

А після цього видавити кола підходящої кухлем або чим-небудь іншим.

Кола з тіста

Кожне коло ще трохи треба розкачати качалкою. На один край покласти начинку.

На фото начинка з кундюмов, але ви можете покласти начинку, як в цьому рецепті, перетерту сочевицю з часником і спеціями. Мені подобається за смаком і перший і другий варіант.

Начинка на тесті

Накрити цей край вільним і защипнути великим і вказівним пальцем.

Сщіпнуть краю тесту

Для краси пройти виделкою ці краї. Таким чином, краю будуть ще краще скріплені, та й виглядати готові чебуреки будуть оригінальніше.

Пройти краю виделкою

Смажити чебуреки потрібно на сковороді з достатньою кількістю рослинного масла. Робити це потрібно з двох боків до золотистої скоринки.

Обсмажити на сковороді

Чебуреки з сочевицею вийдуть хрусткими, ситними, з соковитою вегетаріанської начинкою!

Фарш з сочевиці

Смачного!