Всім давно відомо, що з кропиви можна приготувати найрізноманітніші страви. Особисто мені дуже подобається суп і салат з кропиви. Сьогодні я хочу запропонувати вам простий рецепт корисного салату, в складі якого листя кропиви, яйце, зелень і свіжий огірок.
Закуска виходить дуже смачною, ситною і ніжною. Сама пора поповнити організм корисними вітамінами і мікроелементами.
Сподіваюся, що салат з кропивою буде вам до смаку.
Салат з кропивою
Складові:
- Кропива (свіжі молоді пагони) – 150 грам,
- Яйце відварне – 1 штука,
- Огірок свіжий – 1 штука,
- Цибуля зелена – 1 пучок,
- Кріп – 1 пучок,
- Сіль за смаком,
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
У каструлю або чашу мультиварки наливаємо теплу воду. Потім в неї кладемо свіжу кропиву. Для приготування салату краще всього використовувати молоді пагони з ніжними листям. Або доводимо до кипіння на плиті, або в мультиварці. Вам в допомогу режим «Варка на пару». Цю потрібно зробити для того, щоб кропива перестала палити.
Потім молоді пагони дуже дрібно нарізаємо.
Можна ще раз термічно обробити пекучий продукт. На сковороду або в мульти чашу кладемо кропиву і включаємо режим «Випічка». Обсмажуємо її буквально 1 хвилину.
Дуже дрібно нарізаємо кріп.
Далі подрібнюємо зелена цибуля. За бажанням ви можете додати в салат свіжу петрушку.
Беремо один великий огірок і нарізаємо його невеликими шматочками.
Одне варене яйце потрібно дуже дрібно нарізати. Особисто я його подрібнюю за допомогою вилки.
У глибоке блюдо кладемо нарізану зелену цибулю, кропиву, огірок, кріп і подрібнене яйце. Заправляємо салат майонезом до смаку. Смачного!
За рецепт і фото дякуємо Юлію Астаф’єву.
Як приготувати хрусткий салат – >>