Човники з кабачків з грибами в духовці



Кабачок – овоч дуже універсальний і він хороший у багатьох стравах. До того ж, кабачковий сезон зараз у самому розпалі, цим потрібно користуватися по повній програмі і готувати корисні смакоту.  Власне, цим і пропоную зайнятися: приготувати незвичайне блюдо – човники з кабачків з грибами. Готується воно недовго, а результат завжди радує.

Кабачки фаршировані грибами

Фарширувати човники можна чим завгодно на свій смак – тут фантазії немає меж. Я ж взяла сир і гриби – вийшло смачно і ситно, адже це завжди безпрограшна комбінація.

Складові:

  • Кабачок – 1 шт .;
  • Гриби смажені – 4 ст.л .;
  • Цибуля – 1 шт .;
  • Сметана -1-2 ст.л .;
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л .;
  • Сир – 150 г;
  • Кріп – трохи;
  • Сіль, перець – за смаком.

Як приготувати човники з кабачків:

Кабачок беремо молоденький, рівний. Моєму його, обрізаємо хвостик. Розрізаємо навпіл.

готуємо овочі

Тепер потрібно вийняти серединку, не пошкодивши при цьому стінки. Щоб зробити це красиво і акуратно, робимо ножем надрізи, як на фото.

А потім просто вибираємо м’якоть чайною ложечкою. Ось такі виходять акуратненьких човники.

Ставимо їх на деко, який попередньо застилає фольгою.

Запікати овочі в духовці

І відправляємо запікатися приблизно 10 хвилин при 180 градусах. Фарширувати сирі кабачки і запікати їх вже з начинкою не раджу – кабачки просто не пропікаються, і блюдо буде несмачне. Як варіант, ще можна відварити їх протягом 7-8 хвилин в підсоленій воді. Але тоді кабачки будуть м’якувата. Тому я прийшла до висновку, що попередньо запечені – найсмачніші, як мені здається.

Отже, поки кабачки запікаються, готуємо начинку. Цибулю чистимо, нарізаємо і обсмажуємо в рослинному маслі.

Ріпчаста цибуля

Кидаємо дрібно нарізані смажені гриби. У мене був мікс з глив і печериць. Або обсмажуємо будь-які гриби на олії до готовності.

печериці

Перемішуємо. Кидаємо сметану. У мене була селянська.

Молочний продукт

Солимо трохи, перчимо. Можна кинути і гострий перчик – я використовувала кайенский.

Трохи гострого в блюдо

І нарізаний кубиками твердий сир.

Коли і човники, і начинка готові, починаємо фарширувати. Перед цим солимо половинки кабачків. Викладаємо грибну начинку.

Посипаємо нарізаним кропом.

І ставимо знову в духовку при такій же температурі на 20 хвилин.

Ось і все, кабачки фаршировані грибами готові!

Смачного!