Кабачок – овоч дуже універсальний і він хороший у багатьох стравах. До того ж, кабачковий сезон зараз у самому розпалі, цим потрібно користуватися по повній програмі і готувати корисні смакоту. Власне, цим і пропоную зайнятися: приготувати незвичайне блюдо – човники з кабачків з грибами. Готується воно недовго, а результат завжди радує.
Фарширувати човники можна чим завгодно на свій смак – тут фантазії немає меж. Я ж взяла сир і гриби – вийшло смачно і ситно, адже це завжди безпрограшна комбінація.
Складові:
- Кабачок – 1 шт .;
- Гриби смажені – 4 ст.л .;
- Цибуля – 1 шт .;
- Сметана -1-2 ст.л .;
- Рослинна олія – 3 ст.л .;
- Сир – 150 г;
- Кріп – трохи;
- Сіль, перець – за смаком.
Як приготувати човники з кабачків:
Кабачок беремо молоденький, рівний. Моєму його, обрізаємо хвостик. Розрізаємо навпіл.
Тепер потрібно вийняти серединку, не пошкодивши при цьому стінки. Щоб зробити це красиво і акуратно, робимо ножем надрізи, як на фото.
А потім просто вибираємо м’якоть чайною ложечкою. Ось такі виходять акуратненьких човники.
Ставимо їх на деко, який попередньо застилає фольгою.
І відправляємо запікатися приблизно 10 хвилин при 180 градусах. Фарширувати сирі кабачки і запікати їх вже з начинкою не раджу – кабачки просто не пропікаються, і блюдо буде несмачне. Як варіант, ще можна відварити їх протягом 7-8 хвилин в підсоленій воді. Але тоді кабачки будуть м’якувата. Тому я прийшла до висновку, що попередньо запечені – найсмачніші, як мені здається.
Отже, поки кабачки запікаються, готуємо начинку. Цибулю чистимо, нарізаємо і обсмажуємо в рослинному маслі.
Кидаємо дрібно нарізані смажені гриби. У мене був мікс з глив і печериць. Або обсмажуємо будь-які гриби на олії до готовності.
Перемішуємо. Кидаємо сметану. У мене була селянська.
Солимо трохи, перчимо. Можна кинути і гострий перчик – я використовувала кайенский.
І нарізаний кубиками твердий сир.
Коли і човники, і начинка готові, починаємо фарширувати. Перед цим солимо половинки кабачків. Викладаємо грибну начинку.
Посипаємо нарізаним кропом.
І ставимо знову в духовку при такій же температурі на 20 хвилин.
Ось і все, кабачки фаршировані грибами готові!
Смачного!