Яблучний джем з кардамоном
Джем з яблук – це прекрасний варіант смачної, домашньої солодощі, яку дуже легко приготувати самостійно. Восени, в сезон яблук, можна заготовити яблучний джем в прок (і повірте, цей смак ніколи не набридає!).
Густий джем з яблук – чудове доповнення до сніданку, наприклад, до млинців, веганським оладок, сирників або тостів. Джемом можна начиняти пироги або пампушки з маком, рогалики, слойки і т. Д. Ну і звичайно, джем з яблук можна подавати до чаю, особливо актуально це в зимовий, холодну пору.
До слова, якщо у вас є свій фруктовий сад, в якому в цьому році встигло багато яблук, і ви не знаєте що з ними робити, тоді обов’язково підготуйте сухофрукти на зиму! Яблучні сушки дуже легко приготувати вдома. А з солодких сортів яблук вийдуть неймовірно смачні снеки для перекусу.
А щоб приготувати джем з яблук, нам знадобиться:
- 5 великих яблук (не кислий сортів)
- 0, 5 ст. цукру
- 250 мл. води
- 2 ст. л. лимонного соку
Як зварити джем з яблук
Яблука промити, очистити від шкірки і серцевини, нарізати кубиком.
Налити в каструлю воду, додати сік лимона, кубики яблук. Довести до кипіння. Як тільки вода закипить, проварити фрукти 20 хв. За цей час яблука розваряться, стануть дуже м’якими.
Відставити каструльку в сторонку. Злегка охолодити яблука, всипати цукор. Потім збити блендером або кухонним комбайном (можна протерти через сито) до однорідної маси.
Знову поставити варитися на «слабкий» вогонь і варити до того моменту, поки яблучне пюре не стане густим і однорідним.
Яблучний джем можна розлити по стерилізованим банкам, потім поставити на водяну баню на 10 хв. і після цього закрити кришкою. Це варіант на зиму.
Або викласти в скляний контейнер, щоб можна було насолодитися смаком джему вже сьогодні.
Смачного!