Як приготувати абрикосовий джем

Джем з абрикосів абрикосовий джем

Сезон абрикосів дуже короткий, тому треба встигнути не тільки наїстися свіжих фруктів, а й заготовити їх на зиму: варення, джеми, сухофрукти, компоти, пастила, мармелад, желе – це не повний список того, що можна приготувати з сонячного фрукта на зиму.

Найпростіший варіант заготовки з абрикосів – це варення або джем (повидло). Абрикосовий джем завжди смачно їсти на сніданок з оладками або млинцями, начиняти солодким джемом пиріжки або пироги, рогалики, торти. Що вже тут говорити, адже навіть скибочку підсмаженого хліба в тостері в супроводі кількох ложок смачного джему з абрикосів – це справжній делікатес!

Якщо джеми – це ваша слабкість, тоді обов’язково спробуйте приготувати морквяний джем з ваніллю і лимонною цедрою, а також джем з вишні.

Отже, що нам знадобиться:

  • 700 гр. абрикосів без кісточок
  • 300 гр. фруктози або 500 гр. цукру (як правило, на 1 кг абрикосів без кісточок береться 800 гр. цукру. Таке варення або джем виходять дуже солодкими)
  • половинка лимона

Як приготувати абрикосовий джем будинку

Фрукти промити, видалити кісточки. Лимон очистити від шкірки, залишивши тільки м’якоть. Переконайтеся, що видалили всі насіння, так як вони будуть давати гіркоту.

Очистити абрикоси

Наріжте абрикоси на кілька частин, щоб їх легше було перемолоти блендером. Додайте лимон і цукор.

Лимон і цукор

Збийте блендером фрукти з цукром, щоб вийшло абрикосове пюре.

збити блендером

Перекладіть пюре в емалюванню каструлі і варіть абрикоси протягом 30-40 хв. Постійно помішуйте фрукти.

Можливо, вам знадобиться трохи більше або менше часу, це залежить від соковитості фруктів. Нам необхідно дочекатися коли випарується вода і джем загусне.

Джем з абрикосів готовий

Як тільки абрикосовий джем загусне, можна вимикати плиту і розливати по стерилізованих скляних банках. Або просто викласти на блюдце і почекати поки джем охолоне, щоб насолодитися смачним абрикосовим ласощами не чекаючи зими.

Смачного!