Вся принадність кулінарного мистецтва в тому щоб можна приготувати страву з того, що є під рукою. Мені досить часто доводиться фантазувати на цю тему. Сім’я велика, та й гості заглядають. І сьогодні мова піде про фаршированих яйцях з м’ясом. Це відмінна закуска – ситна, красива і швидко готується. Яйця з м’ясом підійдуть і для святкового столу, і для пікніка, і просто, як добавка до сніданку чи обіду. Якщо вам зателефонували друзі і обрадували, що скоро будуть, не панікуйте. Я завжди в такому випадку відкриваю холодильник і аналізую його вміст. Найпростіше швидко приготувати картоплю по-селянськи в духовці. Ну, а до нього подати салатик і якусь закуску. Як варіант – нафарширувати яйця. Кількість знайдених яєць автоматично множу на два. Адже кожне я буду ділити навпіл, щоб приготувати закуску. У підсумку – з п’яти яєць виходить десять порцій. Ну, а для начинки піде сам жовток і трохи майонезу або сметани. Для смаку додаємо залишився шматочок оселедця або підсмажену печінку. Звичайно, треба тільки подрібнити дані продукти. Відмінно підійде і тушкована шматочками свинина або яловичина. І про це я і розповім докладніше в самому рецепті.
Фаршировані яйця з м’ясом
фаршировані яйця рецепт
Складові:
- яйця – 5 шт.,
- м’ясо, тушковане шматочками – 50 г,
- майонез – 1 ст. л.,
- сіль, перець – за смаком,
- зелень для прикраси.
Процес приготування:
Яйця відварюємо в підсоленій воді протягом 8-10 хвилин після закипання. Обов’язково не забудьте посолити воду! Тоді яйця краще очищаються. А нам для закуски потрібні красиві і рівні половинки.
Тепер злийте окріп і залийте яйця холодною водою. Як тільки вода нагрівається, знову вилийте теплу і залийте холодною. Так кілька разів, щоб вони швидше охололи і, знову-таки, добре очищалися від шкаралупи. Холодні яйця очищаємо. Кожне розрізаємо на дві половинки. Акуратно дістаємо жовтки і складаємо в окрему миску.
Беремо буквально 3-4 шматочки тушкованого м’яса і ножем дрібно кожен подрібнюємо. Якщо ви вирішили приготувати м’ясо, а потім вже відокремити якусь частину для закуски – немає проблем. Вимийте його попередньо і наріжте шматочками. Покладіть на гарячу сковороду з соняшниковою олією. Смажте до рум’яної скоринки, періодично помішуючи. Додайте цибулю, перемішайте і залиште ще на пару хвилин. Посоліть, поперчити, залийте водою, щоб вона покрила м’ясо, і гасите під кришкою, поки м’ясо не стане м’яким. Це займе приблизно 30 хвилин. За цей час, якщо підливи стає занадто мало, додайте ще трохи води і продовжуйте гасити.
Отже, тепер жовтки розімніть вилкою, додайте подрібнене м’ясо, майонез, сіль, перець. Можна ще покришити трохи зеленого кропу. Перемішайте.
Беремо половинку білка і акуратно поміщаємо в неї начинку.
Викладаємо фаршировані половинки яєць на тарілку і посипаємо дрібно нарубаної зеленню. Усе. Швидка закуска готова. Ставте на стіл основне блюдо, до нього салат і фаршировані яйця. Кличте всіх до столу. Смачного!
Автор рецепта і фото: Біленко Анна