Запіканка з грибами



Рецепт дуже вдалою запіканки з грибами, яка готується відносно швидко. Знахідка, яка сподобається багатьом господиням.

Грибна запіканка займає лідируюче місце серед всіляких запіканок, вона полонить своїх шанувальників не тільки божественним ароматом, але і незабутнім смаком, який змінюється в залежності від обраних вами грибів.

Запіканка з грибами рецепт

У цій страві ви можете дати безмежну свободу своєї кулінарної фантазії, головне знати і правильно поєднувати вибрані вами інгредієнти. Так, наприклад, будь-які гриби ідеально поєднуються з картоплею, макаронами, овочами, м’ясом. Тому по одному і тому ж рецепту можна зробити кілька абсолютно різних страв, будь це картопляна запіканка з грибами або грибна запіканка з фаршем (як м’ясним, так і рибним).

Головне пам’ятати одне важливе правило: всі гриби, за винятком штучно вирощених печериць і глив повинні піддаватися попередньої термічної обробки, перед тим як відправитися в форму для запікання.
Наше сьогоднішнє запіканку я буду готувати з глив і печериць, але, не дивлячись на те, що вони не лісові гриби, я все одно буду їх обсмажувати, так, на мій погляд, смачніше.

Запіканка з грибами в духовці

Запіканка з грибами рецепт

Вам буде потрібно досить простий набір продуктів

Складові:

  • Гливи або печериці (або будь-які гриби, які їдять у вашій родині) – близько 1 кг,
  • Яйця курячі – 3 штуки,
  • Сир (бажано твердий) – 200 грам,
  • Сметана (будь-якої жирності) – 200 грам,
  • Сіль і мелений перець за смаком,
  • Масло рослинне (рафінована) 1 – 2 ст. ложки,
  • Борошно пшеничне або крохмаль – 1 ст. ложка.

Процес приготування:

Гриби гливи печериціКоли до сезону збору лісових грибочків ще далеко, завжди виручать магазини, в яких можна теж зайнятися «тихим полюванням» і вибрати масу смачних і красивих грибочків. І не обов’язково свіжих, можна взяти як заморожені в пакетах, так і консервовані в банках.

Свіжі гриби перебираємо і ретельно промиваємо.

Промиті гриби потрібно порізати довільними шматочками і викласти на сковорідку, куди додали трохи рослинного масла без запаху.

Гливи печериці рецепт грибівНам потрібно щоб з грибів під час обсмаження випарилася зайва волога.

гриби смаженіПри смаженні гриби потрібно часто перемішувати, щоб вони не підгоріли. В кінці додати сіль і спеції на ваш смак. Готуємо гриби до напівготовності. Якщо ви любите ріпчаста цибуля, то в даний момент, під час обсмажування, його можна додати до грибочками.

Сир заливка запіканкаЯк заливки будемо використовувати суміш сметани і яєць. Для цього в глибокій мисці змішуємо з допомогою віночка два цих інгредієнта. Коли маса стане однорідною, додаємо крохмаль або борошно, що у вас виявилося під рукою. Знову все перемішуємо. До речі, для більш ніжного смаку сметану можна замінити вершками. Твердий сир натираємо на крупній тертці.

Гриби з сиромФорму, в якій будемо запікати грибну запеканочку, потрібно добре змастити олією і викласти в неї обсмажені грибки. Зверху грибний шар щедро посипаємо тертим сиром

Запіканка з грибів з сиромі рівномірно поливаємо підготовленою сметанно – яєчної заливанням, так щоб вся поверхня була покрита нею.

Запіканка з грибами в духовціВідправляємо форму в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку, готуємо запіканку з глив і печериць 25 хвилин.

Запіканка з грибами в духовціПодавати таку смачну і ароматну запіканку як самостійну страву. Ідеально поєднувати її зі свіжими овочами і свіжою зеленню.

Запіканка з грибів в мультиварці

Також ви можете приготувати грибну запіканку в мультиварці. На програмі «жарка» або «випічка» обсмажити цибулю з грибами. Потім викласти решту складових в перерахованому порядку, і закривши кришку вибрати режим «Випічка». Виставити час приготування 30 хвилин.

Як вчинити, якщо крім грибів ви вирішили використовувати картоплю або фарш. Картопля не завжди встигає проготовіться в духовці за 30 хвилин, тому його або потрібно нарізати дуже тонкими слайсами. Або попередньо відварювати в шкірці, і тільки потім складати в форму перед запіканням. Фарш потрібно швидко обсмажити до напівготовності на сковороді з невеликою кількістю масла. Додавати в нього подрібнені цибулю і моркву – справа смаку.

Те ж саме відноситься до баклажанів або кабачків. Ця процедура дозволяє позбутися від зайвої вологи в готовому продукті.

Смачного!

Готуйте з задоволенням і нашими хорошими рецептами!

фаршировані гриби — Як приготувати фаршировані гриби – >>