Рецепт дуже вдалою запіканки з грибами, яка готується відносно швидко. Знахідка, яка сподобається багатьом господиням.
Грибна запіканка займає лідируюче місце серед всіляких запіканок, вона полонить своїх шанувальників не тільки божественним ароматом, але і незабутнім смаком, який змінюється в залежності від обраних вами грибів.
У цій страві ви можете дати безмежну свободу своєї кулінарної фантазії, головне знати і правильно поєднувати вибрані вами інгредієнти. Так, наприклад, будь-які гриби ідеально поєднуються з картоплею, макаронами, овочами, м’ясом. Тому по одному і тому ж рецепту можна зробити кілька абсолютно різних страв, будь це картопляна запіканка з грибами або грибна запіканка з фаршем (як м’ясним, так і рибним).
Головне пам’ятати одне важливе правило: всі гриби, за винятком штучно вирощених печериць і глив повинні піддаватися попередньої термічної обробки, перед тим як відправитися в форму для запікання.
Наше сьогоднішнє запіканку я буду готувати з глив і печериць, але, не дивлячись на те, що вони не лісові гриби, я все одно буду їх обсмажувати, так, на мій погляд, смачніше.
Запіканка з грибами в духовці
Вам буде потрібно досить простий набір продуктів
Складові:
- Гливи або печериці (або будь-які гриби, які їдять у вашій родині) – близько 1 кг,
- Яйця курячі – 3 штуки,
- Сир (бажано твердий) – 200 грам,
- Сметана (будь-якої жирності) – 200 грам,
- Сіль і мелений перець за смаком,
- Масло рослинне (рафінована) 1 – 2 ст. ложки,
- Борошно пшеничне або крохмаль – 1 ст. ложка.
Процес приготування:
Коли до сезону збору лісових грибочків ще далеко, завжди виручать магазини, в яких можна теж зайнятися «тихим полюванням» і вибрати масу смачних і красивих грибочків. І не обов’язково свіжих, можна взяти як заморожені в пакетах, так і консервовані в банках.
Свіжі гриби перебираємо і ретельно промиваємо.
Промиті гриби потрібно порізати довільними шматочками і викласти на сковорідку, куди додали трохи рослинного масла без запаху.
Нам потрібно щоб з грибів під час обсмаження випарилася зайва волога.
При смаженні гриби потрібно часто перемішувати, щоб вони не підгоріли. В кінці додати сіль і спеції на ваш смак. Готуємо гриби до напівготовності. Якщо ви любите ріпчаста цибуля, то в даний момент, під час обсмажування, його можна додати до грибочками.
Як заливки будемо використовувати суміш сметани і яєць. Для цього в глибокій мисці змішуємо з допомогою віночка два цих інгредієнта. Коли маса стане однорідною, додаємо крохмаль або борошно, що у вас виявилося під рукою. Знову все перемішуємо. До речі, для більш ніжного смаку сметану можна замінити вершками. Твердий сир натираємо на крупній тертці.
Форму, в якій будемо запікати грибну запеканочку, потрібно добре змастити олією і викласти в неї обсмажені грибки. Зверху грибний шар щедро посипаємо тертим сиром
і рівномірно поливаємо підготовленою сметанно – яєчної заливанням, так щоб вся поверхня була покрита нею.
Відправляємо форму в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку, готуємо запіканку з глив і печериць 25 хвилин.
Подавати таку смачну і ароматну запіканку як самостійну страву. Ідеально поєднувати її зі свіжими овочами і свіжою зеленню.
Запіканка з грибів в мультиварці
Також ви можете приготувати грибну запіканку в мультиварці. На програмі «жарка» або «випічка» обсмажити цибулю з грибами. Потім викласти решту складових в перерахованому порядку, і закривши кришку вибрати режим «Випічка». Виставити час приготування 30 хвилин.
Як вчинити, якщо крім грибів ви вирішили використовувати картоплю або фарш. Картопля не завжди встигає проготовіться в духовці за 30 хвилин, тому його або потрібно нарізати дуже тонкими слайсами. Або попередньо відварювати в шкірці, і тільки потім складати в форму перед запіканням. Фарш потрібно швидко обсмажити до напівготовності на сковороді з невеликою кількістю масла. Додавати в нього подрібнені цибулю і моркву – справа смаку.
Те ж саме відноситься до баклажанів або кабачків. Ця процедура дозволяє позбутися від зайвої вологи в готовому продукті.
Смачного!
Готуйте з задоволенням і нашими хорошими рецептами!
— Як приготувати фаршировані гриби – >>